Все повече престъпления от омраза във Великобритания

Все повече престъпления от омраза във Великобритания
17-10-2019г.
27
Гост-автор

Броят на престъпленията от омраза в Англия и Уелс са се увеличили с 10% през изминалата година до рекордните 103 379, съобщават от Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство в годишния си отчет, предава "Анадолската агенция".

Престъпленията от омраза се определят като мотивирани от утежняване по отношение на нечия раса, пол, сексуалност, увреждане или религия. Досега най-разпространените престъпления от омраза бяха във връзка с раса, които представляват повече от 75% от общия брой.

МВР обяснява, че увеличението може да се отдаде и на повечето докладвани случаи на полицията, предаде БГНЕС. Близо половината, или 47% от всички религиозни престъпления от омраза, са извършени срещу мюсюлмани, което са около 3500 случая – близко до миналогодишните нива. 18% от религиозните престъпления от омраза са извършени срещу евреи. Тъй като това е Националната седмица за осъзнаване на престъпността от омраза в Обединеното кралство, кметът на Лондон Садик Хан обяви, че ще бъдат отпуснати допълнителни 500 000 британски лири за борба с престъпленията от омраза в града. Както посочват мнозина коментатори, тези цифри показват само върха на айсберга.

Източник: actualno.com

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.