РАЗРЕШЕНА ЛИ Е ПРОМЯНАТА?

РАЗРЕШЕНА ЛИ Е ПРОМЯНАТА?
29-10-2019г.
27
Мартин Карбовски
 
 
“Разрешена ли е промяната” е въпросът на тоталитарния човек. Той чака своя десети ноември. Той чака да му кажат за кого да гласува. Той е еснаф и страхливец.

Има и друг вид хора. Хора, които се страхуват да чуят репликата от едно време - че победата на партията е 97,9 процента в цялата страна. Да, и тогава имаше избори.
Има друг вид хора. Днес те се страхуват, че картата на България ще стане един цвят. То е същото, като 97,9 процента победа за Партията.
Тук таме на картата изскача и друг цвят. Но във Варна друг цвят разрешен ли е?
Примерно, може ли Варна да е червена, разрешено ли е?
Не е разрешено, сякаш. Самата БСП извади несимпатична и неизвестна госпожа, за да се бори срещу Портних. Глупава ли е БСП? Глупава е в София.
Във Варна местните червено бяха заложили на мажоритарен избор. Но не им разрешиха промяната.
Днес БСП отново си задава жалкия въпрос - разрешена ли ни е промяна? Кого ще пита гордата столетница? Изкукала ли е или е купена - това е въпросът.
По дефиниция промяната е разрешена за всеки свободен човек. Чакаме БСП да каже дали ще подкрепи Костадинов - ама не с половин уста, а както трябва.
Това е мач, където трябва да има логика. Ако няма логика, мачът е купен. А БСП ще е мъртва като никога досега. Тя отдавна се опитва да умре.
Усещането в българския политически въздух е, че има забранени кандидатури в политиката. Сякаш е невъзпитано и неправилно да се гласува на тях. Това е миризмата на диктат.
Свободните хора искат разнообразие. Те знаят какво означава картата на България да е един цвят.
Едва ли една променена, една изненадваща Варна ще означава революция. Но ще означава, че промяната все пак е разрешена. Все още.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.