Тръмп: Работим за намаляване на извеждането на деца в риск от домовете им

Тръмп: Работим за намаляване на извеждането на деца в риск от домовете им
12-11-2019г.
20
Гост-автор

"Когато стане необходимо да се извеждат децата от домовете им, за да се осигури повече безопасност, стабилност и възможности, настаняването при роднини, които могат да осигурят тази среда, е първата възможност. Децата биват по-малко травмирани, когато са обгрижвани от роднини. Поради това федералното правителство финансира програми, които предоставят нужната подкрепа на приемни родители от семейната среда, и изисква щатите да докажат как техните стандарти за лицензиране на приемна грижа насърчават това."

Това се казва в обръщение на Доналд Тръмп, направено през април тази година. С него той обявява месец май 2019 г. за Национален месец за приемна грижа. Публикуваме пълния текст на обръщението на американския президент:

Бъдещето на нашата Нация зависи от нашите деца. Трябва да инвестираме в тяхното бъдеще, да посеем в тях ценностите на семейството, вярата и държавата и да гарантираме, че те имат всяка възможност да реализират пълния си потенциал. Развитието на нашите деца започва у дома и моята администрация е изцяло ангажирана с укрепването на американските семейства.

Този месец признаваме, че в нашите градове и общности има деца, които може да нямат семейство или чиито семейства могат да изпитват големи затруднения и трудности. В Америка вярваме, че стоим до тези деца, ходим с тях през техните изпитания и намираме постоянни и сигурни семейства за всяко от тях. Сърдечни граждани от нашата страна въплъщават тази вяра, посвещавайки своето време и усилия за това. Само през фискалната 2017 година американските семейства отвориха врати за 443 000 млади хора в приемна грижа - брой, който се увеличава всяка от последните 5 години. По време на Националния месец за приемна грижа ние почитаме тези патриоти, които отварят сърцето си за деца, които се нуждаят от дом и които се грижат за най-уязвимите сред нас. Ние също така признаваме големия принос на хората и организациите, подкрепящи приемните родители, както и професионалистите, които помагат на децата в приемна грижа да намерят сигурни и стабилни семейства.

Трябва да се стремим да запазим семействата обединени, когато това е възможно, и моята администрация работи за намаляване на извеждането на деца в риск от домовете и познатата им среда. Миналата година подписах Закона за първоначална превенция в семейните услуги, който работи за укрепване на семействата и задържането на децата в техните домове, когато е възможно. Това законодателство предоставя на щатите достъп до финансиране на доказани услуги за превенция и ранна намеса, като терапия за психично здраве, семейни консултации, лечение на наркотици и лечение на зависимости и класове за родители. Като дадем възможност на щатите да се справят с фактори, като например опиоидната криза, синовете и дъщерите на Америка ще се радват на по-добри резултати и се надяват на по-светло бъдеще.

Когато стане необходимо да се извеждат децата от домовете им, за да се осигури повече безопасност, стабилност и възможности, настаняването при роднини, които могат да осигурят тази среда, е първата възможност. Децата биват по-малко травмирани, когато са обгрижвани от роднини. Поради това федералното правителство финансира програми, които предоставят нужната подкрепа на приемни родители от семейната среда, и изисква щатите да докажат как техните стандарти за лицензиране на приемна грижа насърчават това.

Децата заслужават стабилна семейна среда, а приемната грижа предоставя прекрасна възможност за самоотвержени и състрадателни мъже и жени да отглеждат деца, докато ние работим, за да им осигурим семейство завинаги. Този месец и винаги изразяваме благодарността си към всички семейства, които щедро отварят вратите си за нуждаещи се деца и им осигуряват любов и подкрепа. Ние отново препоръчваме да търсим възможности да инвестираме в живота на нашите уязвими млади хора и празнуваме тези, които неуморно служат на децата на нашата Нация в приемна грижа.

Сега, и поради това, аз, Доналд Й. Тръмп, президент на Съединените американски щати, по силата на правомощията, предоставени ми от Конституцията и законите на САЩ, обявявам май 2019 г. за Национален месец на приемната грижа. Призовавам всички американци да спазват този месец, като отделят време да помогнат на децата и младежите в приемната грижа и да признаят ангажираността на онези, които се докосват  техния живот, като отдадат нужното на своите приемни родители и други възпитатели.

Това подписвам днес, на тридесетия ден на април, в годината на нашия Господ две хиляди и деветнадесета и на Независимостта на Съединените американски щати двеста четиридесет и третата.

Превод: арх. Христо Генчев

Източник: glasove.com

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.