Актуално
След като здравният министър на Зимбабве се оплака, че контрацептивите, произведени в Китай са твърде малки за мъжете в африканската държава, китайски производител на презервативи заяви, че обмисля да започне производството на продуктите си в различни размери.
Китайските презервативи са много малки - оплака се здравният министър на Зимбабве

Лентата | 15/11/2019

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

 

След като здравният министър на Зимбабве се оплака, че контрацептивите, произведени в Китай са твърде малки за мъжете в африканската държава, китайски производител на презервативи заяви, че обмисля да започне производството на продуктите си в различни размери.


Министърът на здравеопазването Дейвид Париренятва коментира това по време на събитие за насърчаване на превенцията на ХИВ / СПИН, в столицата Хараре миналата седмица.


"В южноафриканския регион има най-голямо разпространение на ХИВ. Ние насърчаваме употребата на презервативи, за да предотвратим този проблем.“, казва Париренятва.


„Младежите сега имат точно определени презервативи, които харесват, но ние не ги произвеждаме. Внасяме презервативи от Китай, а някои мъже се оплакват, че са твърде малки за тях."


Париренятва добави, че зимбабвийските фирми трябва да се стремят да произвеждат презервативи, а не да разчитат на вноса им.


Дейвид Париринятва, министър на здравеопазването в Зимбабве. Снимка: раздаване
Джао Чуан, главният изпълнителен директор на производителя на презервативи Beijing Daxiang and His Friends Technology Co, заяви пред South China Morning Post, че фирмата планира да произвежда контрацептиви с различни размери.


„Що се отнася до различните изисквания на клиентите в Зимбабве нашата фирма има възможността и задължението да даде своя принос, така че започнахме да правим някои проучвания на потребителите в региона, за да подготвим бъдещи продукти с различни размери “, казва Джао в имейл.


Джао заяви, че клиентите по света имат различни изисквания, като китайските мъже предпочитат по-тънки презервативи, без да се притесняват от размера, докато клиентите в Северна Америка харесват по-различен тип контрацептиви.


Зимбабве е една от страните най-тежко засегнати от ХИВ / СПИН на юг от Сахара, като приблизително 13,5 на сто от възрастното население е заразено с вируса.


Използването на презервативи е ключов начин за ограничаване на разпространението на вируса. Страната се е превърнала в един от петте най-големи вносители на презервативи в света, сочат данните на местните медии.


Китай е един от най-големите производители на презервативи в света, според Националната комисия за здраве и семейно планиране.


Нацията има около 300 производители на презервативи, които произвеждат около 3 милиарда контрацептива всяка година.

Източник: scmp.com

 Други статии от този авторКоментари