ГЕРБ стартира следизборен мор в прегръдките на Мустафа

ГЕРБ стартира следизборен мор в прегръдките на Мустафа
15-11-2019г.
29
Гост-автор

Ако някой бе казал, че следизборните дни ще бъдат по-драматични от самия местен вот, едва ли щеше да срещне вяра. Но точно това се случва. Истински огън се стоварва върху българите сега, но той не е следствие от заблуждаващите халосни стрелби между ГЕРБ и “Демократична България”. Той е прицелен в хората, в парите и оцеляването им. Ако бяхме нормална държава, площадите на мига щяха да се напълнят. Но не срещу прокурора Гешев. Щяха да протестират срещу Борисов. Падне ли той, шансът за реформа в правосъдието е много по-голям.

“Гушкането” на Борисов е най-коментираната тема доста дни, макар същността на проявата е друга – не той, а Мустафа го гушка. Появата на посланичката там бе с единствената цел да покаже, че САЩ продължават да стоят зад него. Каквото и да прави той във вътрешен план, очевидно във външен, където са интересите на американците, е изпълнителен.

Днес се навършват точно 12 дни от балотажите. Ето какво се случи през тези 12 мига на следизборен мор, ако условно разхвърлим злощастните новини ден по ден:

Ден първи, болничният е окастрен. Няма да се плащат стартовите часове при болест.

Ден втори, пенсионната система гърми, стълбовете й се чупят, пари изгарят. 

Ден трети, Владислав Горанов призовава общините да вдигат данъци. На четвъртия той действа мащабно - подписва тайно споразумение с други държави за авиационен данък.

Следва ден на майстора, тоест на Боил Банов – ВКС постановява загуба на 750 000 лв. неустойка за ларгото.

Шестият и седмият ден са почивни, касите не работят. Но отдел “Личен състав” е във вихъра си – Дани Каназирева безсрамно е назначена за областен управител на Пловдив, а на Сотир Цацаров му се търси трудоустрояване в КПКОНПИ.

Понеделник, тоест ден осми, 220 млн. лв. поемат към морската акватория и пристанището на Доган. 

Вторник - Росен Желязков съобщава, че затъващото БДЖ няма да изплува поне до 2024 г. В сряда колежката му Марияна Николова заявява, че ще се облекчават правилата спрямо работници от трети страни – ще се подбива и без това евтиния трудов пазар у нас. На 11-ия и 12-ия ден няма разтърстващи новини, всичко е старо – Иван Гешев става главен прокурор, а милиони продължават да изтичат на границата към фирма, дезинфекцираща вместо БАБХ.

Утре е ден тринадесети, какво ли предстои? Знае се какво на 14-ия – воден режим в Перник, скъпо наследство от ГЕРБ за червения кмет.

Обективността изисква да се отчетат и две добри намерения все пак – вдигането на минималната пенсия на 250 лв. и продължаващото увеличение на учителските заплати. Но са трохи на фона на вакханалията.

Дори само случващото се в пенсионната система ако вземем, налице е неимоверен скандал, който изисква не просто Борисов да падне, но и да преосмислим целия преход.

Много умуваме около него тези дни, нали? И какво толкова умуваме, след като имаме мозък, колкото да ни грабят?! Като истински бащица Борисов вероятно ще спре някои от ударите върху хората. И според традицията 90% от обсъжданото ще се случи, а с другите 10% той ще сложи венец на загрижен за нацията син на Тато.

Следизборната сеч не е изненадваща, местният вот задържаше секирата във въздуха. По-голяма част от предстоящото дране на кожи идва по линия на бюджет 2020. Далновидно Горанов изчака, оповестява намеренията в последния момент. Но две неща са интересни – интензитета на погрома и че няма кой да поведе хората. Но кой да ги поведе? Синдикатите? Как да стане, след като лидерите им са в бордове на дружества, покровителствани от държавата?

Местните избори просто са били бент, след който ГЕРБ смята да удави и без това набълбученото изоставено племе.

Текущият програмен период на ЕС приключва, за следващия е рано, индустрията е в рецесия, икономиката не произвежда. ГЕРБ няма откъде да взема пари, освен от гърба на българина – затова е целият погром. Както и поради факта, че следва все така да се захранват обръчите от фирми. 

След изборите се случи още нещо знаменателно. Новият американски посланик Херо Мустафа се качи в джипа на Борисов и стана част от рекламния му разгул.  

На слизане той така е прегърна, че камерите почти запечатаха насилие. “Гушкането” на Борисов е най-коментираната тема доста дни, макар същността на проявата е друга – не той, а Мустафа го гушка. Появата на посланичката там бе с единствената цел да покаже, че САЩ продължават да стоят зад него. Каквото и да прави той във вътрешен план, очевидно във външен, където са интересите на американците, е изпълнителен. 

Янките са доволни. И именно приютен в скута на Мустафа Борисов има сили да твори поразиите, които виждаме. Не от българите, а от САЩ зависи властта на Борисов и ГЕРБ. А ако някой мислител си е въобразил, че в държава от НАТО и ЕС Путин има решавашата дума, значи  е умен и красив гражданин на България. С една особеност - първото определение от “умен и красив” е толкова вярно, колкото че Бойко Борисов е гражданин за европейско развитие.

Чужда анализаторска агенция прогнозира наскоро предсрочни избори през 2020 г. Като нищо Борисов ще ги предизвика отново и спечели. Когато дереш кожата на човек, той се разделя не само с нея, но и с разсъдък, инстинкти, чувства. Превръща се просто в тяло за употреба.

Автор: Искрен Вълчев

Източник: glasove.com

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.