Повече канабис, по-малко алкохол?

Повече канабис, по-малко алкохол?
15-11-2019г.
17
Лентата

През последните няколко години нивото на консумация на алкохол в САЩ драстично е намаляло и производителите на алкохол търсят нови алтернативи.
По-специално - канабис индустрията се оказва пряко свързана със спада на консумацията на алкохол в САЩ.
Инвестиционната банка Cowen & Co. съобщава, че от 2016 г щатите, в които консумацията на канабис е легална, се наблюдава спад на консумацията на алкохол с 9% по-нискa от средния процент за страната и с 11% по-ниска от щатите, в които употребата на канабис не е легална.
Въпреки това, щатите, в които наскоро са легализирали марихуаната като Калифорния и Невада имат значително по-висок процент на алкохолна консумация и доста нисък на канабис.
Независимо от това, Коуен очаква процентите скоро да се променят. Резлутатът е очакван и би било разумно да се предположи, че тъй като все повече държави продължават да легализират употребата на канабис, употребата на алкохол в глобален мащаб ще намалее.

Консумацията на алкохол спада
Центровете за контрол и превенция на заболяванията изчисляват, че 17% от населението на САЩ редовно консумира алкохол, което означава, че един на всеки шест души съобщава, че пие поне четири или повече пъти месечно.
В щатите, в които е легална марихуаната, се наблюдава спад от 9% на ежедневната консумация на алкохол.
В щата Вашингтон, един от първите щати, който легализира употребата на канабис, през последните няколко години се наблюдава спад на процента хора, които редовно пият алкохол.
Към 2018 г. Вашингтон съобщава, че малко под 15,6% от възрастните са казали, че са изпили четири или повече питиета през последния месец в сравнение със средното ниво за страната от 17,4%, според американската здравна класация Health Health Rankings.
Много младежи са предпочели да консумират канабис пред това да пият алкохол. Според статия на MarketWatch, младежите казват, че предпочитат да консумират канабис, защото това им спестява пари и не води до неприятните ефекти на алкохола.

Според проучване на Yahoo News през 2017 г. , по-голямата част от 55-те милиона потребители на марихуана в САЩ са младежи, и с намаляването на консумацията на алкохол, се очаква канабис индустрията да просперира, тъй като повечето потребители се насочват към алтернативи на алкохола, като канабиса.
Според данни, събрани от Grand View Research, глобалният пазар за легална марихуана се очаква да достигне печалба от 66.3 млрд. долара до края на 2025 г.
Докато в САЩ се наблюдават намаляващи нива на консумация на алкохол, в Канада изглежда нищо не се е променило.
Канадските провинции не пият по-малко алкохол след легализация на канабиса.

Брок Майкъл Армстронг, професор по маркетинг, отбелязва, че причината консумацията на алкохол все още да е сравнително висока в страната е, че потребителите са свикнали с пиенето. Наличието на напитки, които се базират на водоразтворим THC, би могла да изтегли канабис индустрията напред.
Въпреки това, много потребители все още предпочитат да консумират канабис по традиционния начин, вместо да пият подобни напитки.
Според статистиката на Канада, 5,3 милиона или 18% от канадците на възраст от 15 години нагоре, са употребили марихуана през първото тримесечие на 2019 г. в сравнение с изследване от предходната година, в което се съобщава за консумация от 14%.
Въпреки че се очаква напитките с екстракт от канабис да бъдат предпочитани, изсушените цветове ще преобладават на този пазар.

Източник: healtheuropa.eu

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.