Приемната грижа като панацея за аутизма

Приемната грижа като панацея за аутизма
16-11-2019г.
82
Гост-автор

Летящата Козила Ерато, Фейсбук

 

Днес с Красимира бяхме водещи на наградите на Национална асоциация по приемна грижа, където бяха почетени компании, структури и социални работници за усилията им по работа с деца в приемни семейства.

Но най-вълнуващо беше награждаването на самите приемни родители. Какви хора са това. Какви изумителни хора. Спасители на деца, които живеят в ужасяващи условия по една или друга причина. Колко чистосърдечност и обич имаше тази вечер. Не ме е срам, че абсолютно непрофесионално плаках половината време, докато жени в скромни дрехи обясняваха как деца, които са пристигнали при тях с диагноза аутизъм са се оказали здрави деца, които сега четат и пишат.

“Падна му диагнозата. Много го прегръщахме, целувахме. Това е. Много прегръщане и се оправи. Едно осиновихме. Нямаше как. Като разбра, че ще се разделим и онемя. Сега е красавица втори клас.”

Деца, спасени от мрак и самота само с любов и прегръдки. Тези хора ги има и получиха награди днес. А аз получих наградата да ги видя, да ги поздравя и да ги прегърна.

Искам и мъничко да се извиня на Красимира. Бях написала най-объркания сценарий на планетата и тази жена за пореден път се оправи със селския идиот, който представлявам, дето постоянно върви като обгазено говедо и хрипти. После обърнах половин маса, обличайки якето си и заляха две жени с вино. На тях също се извинявам.

Благодаря за вечерта. Много е хубаво да срещнеш толкова прекрасни хора. И самотно, защото ти самият не си кой знае какво.

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.