Мозъкът на работодателите е в болничен

Мозъкът на работодателите е в болничен
16-11-2019г.
18
Гост-автор
В заглавието, разбира се, не говоря за тези работодатели, които се грижат не само за своя джоб, но и за хляба на служителите си – защото такива има. Говоря обаче за разни хора, кичещи се с постове като председатели директори на работодателските организации.
 
Кой оглавява работодателските организации в България? Всеки, който не знае, може да провери с 2-3 клика на мишката. И към тези хора, чийто бизнес много бих искал да бъде обстойно проверен, но не от структура, която допуска личните данни на кажи-речи всички хора в България да бъдат откраднати и продавани в Интернет (в Тъмната мрежа, за която сигурно още не са чували въпросните държавни пазители на личното ни), имам само един въпрос:

Вие защо не хванахте така безкомпромисно да се борите да няма хора, които да работят при непълно осигуряване, а гледате първо в болничните? Защо там няма напъни в телевизионен ефир за крадящите и симулиращите? Ако ги няма тия крадящи и стимулиращи, може би щеще да има достатъчно осигурителни вноски и НОИ щеше да плаща всички дни от болничните! Обаче нещо не е изгодно така за работодателските светила?!

Сигурно не е Ваша работа. Вашата работа е да се работи 24 часа, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината. 366-тият може да го дадете за почивка, веднъж на 4 години. С това отношение ще си внасяте все повече работници от по-затруднени държави спрямо България – още има такива, макар че в Европейския съюз не останаха. А всичко по-кадърно ще гледа как да ви тегли майната и да отиде там, където може да живее нормално – понеже, г-да самообявили се работодатели, животът не е само работа и най-жалките човешки същества са тези, които нямат друго в живота си извън работата.
 
А на г-н Васил Велев, който обяснява кои били крадците и мошениците, му напомням един наш стар разговор – по друга тема, не чисто работодателска. За тока за бизнеса става въпрос. В началото на годината, под един мой материал г-н Велев почна да обяснява защо черното е бяло – и понеже се случва, изтриват се разни неща, особено когато на някой му е неудобно, аз съм запазил обясненията. Припомням ги сега – за всеки, който още не е разбрал колко точно тежат думите на настоящия председател на АИКБ. И пак става въпрос защо работодателите като имат проблем с престъпления, не търсят МВР и съда, а Бойко Борисов! Защо?! Защо?! Защо?!

 

 

П.П.  Следващото искане на работодателите може да е служителите им да си плащат, че идват на работа - трудът, все пак, е песен!
 
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com
 
 
{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.