Актуално
Великобритания възнамерява да повиши размера на медицинския данък за чужденците до 625 британски лири годишно от 2021 г. Това съобщи британският министър на външните работи Доминик Рааб, цитиран от ТАСС.
Великобритания ще въведе медицински данък за всички чужденци

Гост-автор | 18/11/2019

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Великобритания възнамерява да повиши размера на медицинския данък за чужденците до 625 британски лири годишно от 2021 г. Това съобщи британският министър на външните работи Доминик Рааб, цитиран от ТАСС. Предвижда се след Брекзит той да обхване и гражданите на Европейския съюз, за които в момента няма никаква такса за включване в здравната система.

Целта на планираната от правителството мярка е Обединеното кралство да може да покрие разходите на националната здравна система. От нея се очаква през 2021 г. в бюджета на Националната здравна служба да влязат 500 милиона паунда. За първи път медицински данък за чужденци беше въведен през 2015 г. Тогава той възлизаше на 200 паунда на година. Впоследствие обаче беше повишен до настоящите 400 паунда годишно. Медицинският данък е част от мерките за нова имиграционна политика, които обяви днес Консервативната партия. Други мерки са изравняване на правилата за всички имигранти, независимо дали идват от ЕС или от друга страна, изчакване 5 години за достъп до помощи от социалните фондове. В момента гражданите на ЕС чакат за това обикновено около 3 месеца, за допускане в страната ще е нужно предварително да има отправена покана за работа, независимо от коя част на света идва чужденецът, а изключения ще се правят единствено за висококвалифицирани учени и за желаещите да започнат бизнес.

Източник: actualno.com

 Други статии от този авторКоментари