Актуално
Коледен бонус от 40 лв. ще получат най-бедните пенсионери у нас, реши на своето заседание Кабинетът. Добавката ще получат възрастните хора с пенсия или сбор от пенсиите им (заедно с добавките и компенсациите към тях) за декември до 363 лв. включително. Толкова е размерът на линията на бедност за следващата 2020 г. определен от Министерския съвет.
Коледен бонус от 40 лв. за най-бедните пенсионери отпусна правителството

Гост-автор | 20/11/2019

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Коледен бонус от 40 лв. ще получат най-бедните пенсионери у нас, реши на своето заседание Кабинетът. Добавката ще получат възрастните хора с пенсия или сбор от пенсиите им (заедно с добавките и компенсациите към тях) за декември до 363 лв. включително. Толкова е размерът на линията на бедност за следващата 2020 г. определен от Министерския съвет. "Правим го за осми път, това означава, че близо половин милиард са дадени повече за пенсионерите по време на нашето управление, коментира премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание.

С допълнителните над 51 млн. лв. по бюджета на ДОО ще бъдат подпомогнати 1 276 200 пенсионери, съобщи социалният министър Бисер Петков. Тези средства ще бъдат за сметка на преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет за 2019 г. Премиерът Бойко Борисов напомни и че от 1 юли догодина пенсиите ще се увеличат с 6.7%, а минималната пенсия ще бъде 250 лв. Мисля, че програмата в пълния й обем се изпълнява между ГЕРБ и Обединените патриоти, коментира Борисов. Преди това на заседанието на Кабинета премиерът поиска всички директори на болници, през които е преминало починалото 3-годишно дете, да бъдат уволнени. Вижте какво каза още Борисов.

Източник : actualno.com

 Други статии от този авторКоментари