Последният пирон в ковчега на туризма?

Последният пирон в ковчега на туризма?
25-11-2019г.
27
Гост-автор

Коментар на Искра Ангелова по повод внесеното предложение от депутатите от властта Менда Стоянова (ГЕРБ) и Валери Симеонов (Обединени патриоти/НФСБ) за промени в Закона за туризма.
Промяната ще значи: свободното краткосрочно предлагане на стаи и апартаменти за гости, които не са изрично сертифицирани като места за настаняване според Закона за туризма, в платформи като Booking.com, Airbnb, Expedia, във фейсбук и т.н., да бъде забранено и санкционирано.
Неспазването на това условие при "системни нарушения" да може да доведе включително до спиране на достъпа до съответните интернет сайтове, което доставчиците на интернет услуги в България ще са длъжни да извършат. 

***

Toва, както и забраната на UBER са eдни от най-глупавите неща, които могат да се направят. Разбрахме, че не искат да привличат чужденците с култура. Но все таки в София и Пловдив например има разцъфтяващ градски туризъм, пълно е с чужденци и туристи, чудесно е! Защо да ги изгоним?!

Те идват, за да ядат, пият и се влюбват, но все едно - те са купувачи на нашите стоки и потребители на нашите продукти, гости в нашите ресторанти и сладкарници - т.е. те подкрепят малкия и средния бизнес! Те идват заради нискобюджетните полети и евтините квартири (именно #airbnb), да не говорим, че бизнесът с квартири под наем е поминък на много хора тук - те това работят - купуват апартаменти и ги дават под наем.

Аз лично отдавна пътувам само така - особено когато е с дете, човек не иска да отсяда в хотел, а някъде, където може да се подслони за по-дългата част от деня, да си сготви и т.н. ТОВА е частно предприемачество. Другото е национализация и на този бизнес...

 

{BANNER_ID-4}

                  

{BANNER_ID-3}

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.