Актуално
Чавдар от вчера е под арест в Полша, където е с децата по медицински причини, поради искане на норвежката страна. Децата са добре, но съдбата им изцяло зависи от ефективната работа на българското посолство пред полските власти. Има присъда на български съд. Присъдата е окончателна: децата остават в България. И ако външно министерство проспи екстрадиция на децата към Норвегия, става съучастник.
Случаят на Чавдар. Ще стане ли България съучастник в отнемането на децата му?

Гост-автор | 26/11/2019

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Коментар на Георги Кадиев за случая на Чавдар Георгиев - българският баща, чиито деца могат да бъдат отнети и предадени в приемни семейства, защото....майка им е подсъдима, а бащата Чавдар...е българин. Публикуваме и документите, които Георги Кадиев прикачва към своя пост:

Чавдар спечели и на втора инстанция. Софийски апелативен съд потвърди днес решението на първоинстанционния съд, че децата трябва да останат в България, тъй като връщането им в Норвегия може да нанесе “непоправими психологически и емоционални вреди” и да “компрометира лечението и рехабилитацията” на по-голямото дете.
Но сагата, за жалост, продължава с пълна сила.
Чавдар от вчера е под арест в Полша, където е с децата по медицински причини, поради искане на норвежката страна. Децата са добре, но съдбата им изцяло зависи от ефективната работа на българското посолство пред полските власти.
Има присъда на български съд.
Присъдата е окончателна: децата остават в България.
И ако външно министерство проспи екстрадиция на децата към Норвегия, става съучастник.

                    Други статии от този авторКоментари