Актуално
Репортаж на гръцка телевизия за възрастното семейство на 80-годишните Филип и Елена, останали без дом на улицата, предизвика силна реакция в гръцкото общество. Възрастните хора са били принудени да напуснат жилището си преди повече от месец поради множество неплатени наеми и невърнати заеми.
Атинският архиеп. Йероним помогна на бездомно възрастно семейство

Лентата | 01/12/2019

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Репортаж на гръцка телевизия за възрастното семейство на 80-годишните Филип и Елена, останали без дом на улицата, предизвика силна реакция в гръцкото общество.
Възрастните хора са били принудени да напуснат жилището си преди повече от месец поради множество неплатени наеми и невърнати заеми.
Оттогава с малкото си покъщина те живеят в двора на един от атинските храмове. Социалните служби им предложили настаняване в приют, но семейството хранело надежда, че ще има възможността да си наеме собствено жилище със средствата от пенсиите.

В края на миналата седмица възрастните хора неочаквано бяха посетени от Атинския архиепископ Йероним. Трогнат от съдбата им, той им каза да побързат да намерят подходяща за себе си квартира, като всички разходи по нея, както и тези за ежедневните им нужди, ще бъдат плащани от личните му доходи. Постъпката на предстоятеля на Гръцката църква трогна не само възрастното семейство, но и цялото гръцко общество, тъй като архиеп. Йероним е известен със своята сдържаност и избягване на медийното внимание. Така Гръцкият архиепископ лично се включи в мащабната милосърдна кампания, която се организира в гръцките митрополии през рождественския пост.

Снимка: Orthodoxia.info

Източник: dveri.bg                   Други статии от този авторКоментари