Величествен разсадник на корупция

Величествен разсадник на корупция
05-12-2019г.
27
Лентата

Коментар на Васил Василев:

Сигналът е водещ елемент в новия Закон за социалните услуги. Без него законът е безсмислен. Сигналът дава океан от възможности на всеки, който обича да зяпа през ключалката, придобива обществена мощ, предполага развихряне на въображението на сигнализиращите и е предпоставка за допълнителните им доходи. Той се приема, дори да е анонимен. Представете си какво изнудване ще падне, когато кварталната клюкарка и социалният работник на махалата съставят съвместен бизнес план.

И така, сигналът е подаден и следва изготвяне на доклад. Идва социалният у вас и по подробен въпросник ви бърка и в кътните зъби – какво е жилището, как е подредено, какво има в гардероба, колко ви е заплатата, получавате ли пари на черно, децата законни ли са, имате ли извънбрачни. Рови в хладилника, по бюфета, наднича в тенджерите, пита, разпитва, записва. Трябва да се предполага, че подобаващ подкуп ще спре обискът – разпит. Но, да предположим, че социалният не е корумпиран или не му е било достатъчно това, което сте оферирали и напише, че детето ви е в риск.

Тогава? Най-вероятно ви го вземат. На сцената излизат т.нар. доставчици на социални услуги. Такива могат да бъдат НПО-та и търговски дружества. Разрешението е за търговци и юридически лица от ЕС, но тъй като всеки арабин, африканец и ескимос може да направи европейска фирма, значи няма ограничения. Вкл. за педофилски групи, хомосексуални дружинки и извратеняци от цял свят.
Регистрират се и подхващат социалните функции на държавата, на практика ги приватизират.
Между гражданите и държавата се наместват частни посредници, облечени с огромни правомощия.
Те имат достъп до всичките ни лични данни. От тях зависи къде ще отиде отнетото дете, кой и как ще се грижи за него, те ще решават дали сте годен за родител, дали детето ви може да ви бъде върнато, при какви обстоятелства и, вероятно, срещу какви пари под масата.
Те преценяват дали може да се мисли за реинтеграция на детето или то да се даде за осиновяване в чужбина. И, както се полага на такъв зловещ закон, в него не се предвижда никаква отговорност – за фалшиви сигнали, за неправомерно отнемане на деца, за неверни доклади и т.н.
Представете си какъв величествен разсадник на корупция е разработила властта.

{BANNER_ID-4}

                  

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.