Актуално
Документът е изключителен пример за бездушието на институциите, лесното взимане на деца, скандинавските модели и необоснованите изводи, че децата знаят какво искат. Когато искания на деца се формулират от родител, това се смята за манипулация. Когато искания на деца се преформулират от институция, това се смята за неоспоримо. Откога това е така???
СЛУЧАЯТ Р.Я. Как работи държавата с вашите деца?

Мартин Карбовски | 20/12/2019

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.


Как работи държавата с вашите деца?
ЕТО КАК:
 
В проучване сме на любопитен документ, отговор на Държавна агенция за закрила на детето към една майка.
Майката В. е пуснала жалба, че детето й Р. Я. (15) е взето от социалните и е преместено от родното си място в град Ш. Явно е преместено в дом.
В хода на разследването на ДАЗД, (което им прави чест), се разбира, че детето е излъгало, че има проблеми вкъщи. Детето е представено като проблемно, не иска да учи и да се упражнява, решило е да докладва майка си, че я кара да свири насила на цигулка.
В началото явно тийнейджърката е била доволна от развитието на събитията - по наши данни социалните са я убедили, че щом не иска да свири на цигулка, няма да свири вече на цигулка, щом не иска да учи - ще учи, колкото си иска.
Мечтата на всяко дете, така е.
По-късно детето Р.Я. явно вече не се чувства добре в дома в Ш., въпреки че никой не я кара да учи, да свири и въпреки лекарските прегледи и новите очила.
Явно ДАЗД са разбрали в разследването си, че детето е излъгало - че е бито и насилвано да учи - това личи от документа. Въпреки това в същия документ ДАЗД стига до извода, че на детето му харесва в град Ш. и въпреки че иска да се прибере у дома, май е по-добре майката да се премести в Ш.
В документа е разписана безумната идея, че детето наистина иска да живее със семейството си, но ако може това да се случи в град Ш., а не в град Г.!!!
По този повод жалбата на майката е отказана. Останал е без последствие изводът, че детето е лъгало за проблеми в семейството.
Документът е изключителен пример за бездушието на институциите, лесното взимане на деца, скандинавските модели и необоснованите изводи, че децата знаят какво искат.
Когато искания на деца се формулират от родител, това се смята за манипулация. Когато искания на деца се преформулират от институция, това се смята за неоспоримо. Откога това е така???
Едно е ясно - действията на институциите, занимаващи се с деца много често са грешка, която упорито не се признава и се мултиплицира.
Чрез съда детето Р.Я. ще се върне вкъщи, няма да се наложи майка му да се мести в Ш., за да е близо до дома за сираци в Ш.
Но това ще стане след месеци.
Задайте си въпросите - кой ще е щастлив от това и кой има мотив децата да дефинират интереси отвъд преценката на родителя. Кой иска детето да бъде “оставено на себе си” и го дефинира като “грижа”?
Кой има приоритет да преценява кое се харесва на детето - родителят или чиновникът?
С такива институции проблемните деца ще станат проблемни деца без родители.
С такива институции се руши авторитетът на родителя и те поощряват децата в “павликморозовщина”.
Докато след време не открием жестоката истина, че това е можело да се избегне.
Затова новите политики за деца са безумни и вредни, разберете.
Кой чиновник у нас досега си свърши добре работата и ви достави качествена услуга?
Имате ли такъв спомен, та да доверите децата на преценката на точно тези, днешните институции??!
 
П.П.
Още информация по случая, която проверяваме:
Според майката детето е музикално и има дарба. Според социалните то има право да не свири и да не пее.
Според социалните да се отиде в дом за сираци също е право на детето - при живи родители.
Според социалните детето води безразборен полов живот. Според гинеколог, то е девствено.
 
Снимка на документ, получен по мейл от майката, с електронен подпис.
 
Снимка на писмо на ръководителя на църковния хор в родния град на детето.
 
 

 

Lentata.com работи про боно по темите за антисемейните политики - моля, подкрепете ни.

   Други статии от този авторКоментари