Абортите са водеща причина за смъртта на 42 милиона души през 2019 г.

Абортите са водеща причина за смъртта на 42 милиона души през 2019 г.
09-01-2020г.
35
Лентата

Сърцесъкрушително напомняне за разрастването на абортите – статистическите данни, съставени от Worldometers, сочи, че през 2019 г. в световен мащаб е имало над 42,3 милиона аборта. Независимият сайт събира информация от правителства и други реномирани организации и след това отчита данните, заедно с оценки и прогнози, въз основа на тези числа.

Когато сравним количеството на абортите с другите причини за смърт, включително рак, ХИВ/СПИН, пътни инциденти и самоубийства, виждаме, че абортите значително надминават всяка друга причина.

За сравнение – 8,2 милиона души са починали от рак през 2019 г., 5 милиона от тютюнопушене, 13 милиона от болести и 1,7 милиона са починали от ХИВ/СПИН. Наблюдават се и случаи на смърт от малария и злоупотреба с алкохол.

Worldometers изчислява, че има около 58,6 милиона смъртни случая в световен мащаб през 2019 г., но този брой не включва смъртните случаи поради аборт на неродени бебета. Неродените бебета не се признават за човешки същества, въпреки че биологията доказва, че те са уникални, живи човешки същества от момента на зачеването. Те умират в брутална, насилствена смърт чрез аборт.

Броят на абортите е трудно да бъде точно определен, но всеки от тези 42 милиона аборта представлява живо човешко същество, чийто живот е бил унищожен насилствено в утробата на майка му. Всяко неродено бебе вече е имало собствена уникална ДНК, което го отличава от майка му. Тази ДНК указва дали детето е момче или момиче, цвета на очите и косата, ръста му, възможните генетични нарушения и други увреждания, и много други. В повечето случаи сърцата на неродените бебета бият, когато те са абортирани.

В Америка малко под 1 милион бебета се абортират всяка година. Въпреки че през последното десетилетие нивата на абортите намаляват, абортите остават водещата причина за смъртта и в САЩ. Приблизително 61 милиона неродени бебета са били убити при аборти в САЩ след случая Roe срещу Wade през 1973 г. През януари защитниците на живота ще се съберат за годишния Марш за живота във Вашингтон, за да напомнят годишнината от това скандално решение и да призовават за възстановяване на защитата за неродените.

(Бел. ред. В България статистиката за абортите сочи, че от легализиране на абортите през 1956 г. приблизително 6 милиона неродени българчета са изгубили живота си още в утробите на майките си.)

 Автор: Стивън Ертълт, Микаия Билгър | Вашингтон, САЩ
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: https://www.lifenews.com/2019/12/31/abortion-was-the-leading-cause-of-death-worldwide-in-2019-killing-42-million-people/
Превод: Диляна Николова за Сдружение “Избор за живот”

 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.