Актуално
Българско семейство, което живее в Хамбург, потърси помощ от институциите у нас, след като седеммесечното им бебе било отнето от Германската агенция за закрила на детето и вече е дадено в приемно семейство, съобщи БНТ.
Отнеха бебе от българско семейство в Хамбург

Гост-автор | 11/01/2020

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Мирена и Георги емигрирали в Германия преди година, където се родила дъщеря им Мирена след 11-годишно чакане за рожба. Обратът в живота им настъпил на 20 декември м. г., когато семейството претърпяло катастрофа в Унгария.

"Пострада най-много дъщеря ни - Катерина. След катастрофата дойде Бърза помощ. Настаниха ни в болницата в Кечкемет. Прегледаха само мен. Детето не го прегледаха, въпреки нашето настояване, защото тя плачеше през цялото време", разказа пред БНТ майката Мирена Славова.

Последвали разпити. "При първия разпит казаха, че не намират нищо нередно и затова поискаха моето съгласие да отнесат случая до Агенция за закрила на детето", добави майката, която се съгласила, защото няма какво да крие. Проверката продължила. Рентген, компютърна томография и ядрено-магнитен резонас били достатъчни за решението на Агенцията за закрила на детето в Германия.

"Излязоха със заключението, че с детето е злоупотребявано по точно определен начин - хванато е подмишниците и е разтръскана главата силно поне десет пъти", разказва майката.

Разпореждането на Агенцията било да се отнеме незабавно детето, което се случило вчера. 

"Накараха ме да й приготвя любимите нейни неща - играчки и подобни. Донесоха ми я. Казаха ми, че имам право само на една целувка с нея, без да я докосвам, защото било опасно и оттогава не съм я виждала", добави Мирена.

Родителите се обърнали към герамнски адвокат, който веднага се заел със случая. За него не бил първи, уточнява бащата на Катерина, Георги Славов.

Бащата и малката Катерина

Бебето вече е дадено в приемно семейство в Германия. 

Източник: glasove.com

   Други статии от този авторКоментари