Актуално
Наскоро Деница Сачева стана министър на труда и социалните грижи. Христо Грозев се върна в България. Министерството й е от т.н.ресурсни, с десетки милиони за обществени поръчки. Краят остава за вас.
Смях в залата. Но краят остава за вас...

Гост-автор | 14/01/2020

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Автор: Соня Колтуклиева

Ако си спомняте, през 2011-2012 г. се разиграваха едни тежки медийни драми. Любомир Павлов, Огнян Донев и Христо Грозев бяха купили “Труд” и “24 часа”, преодолявайки конкуренцията на мощния тандем Цветан Василев/Делян Пеевски.
В един момент, обаче, през 2012 г. прокуратурата повдигна обвинения за пране на пари срещу Павлов и Донев след сигнали от съдружниците им Христо Грозев и Карл Хабсбург за финансови сделки, извършени от двамата през редица офшорни компании. В сигналите им се твърдеше, че с изпраните пари е финансирана покупката на медийната група. Прокуратурата по някое време прекрати разследването. По-сетне вестниците все пак бяха пре-продадени на Цветан Василев и Делян Пеевски... Христо Грозев си взе парите, качи се на самолета за Виена и изчезна от публичното пространство на България. За години наред...

Днес Христо Грозев се появил по БТВ като “разследващ журналист”. Смях в залата!

А знаете ли кой прибра огромни пари от Христо Грозев и Карл Хабсбург през 2011-2012 г.? Деница Сачева.
Тогава тя беше пиар и работеше в един офис с Илко Семерджиев, когото президентът Радев направи в служебния кабинет вицепремиер и министър на здравеопазването, а Деница Сачева му стана съветник в Министерски съвет. Широко известно е, че Деница Сачева беше кандидат-депутат (провален) на партията на Иван Костов в Хасково, беше яростен критик на управлението на ГЕРБ и лично на Бойко Борисов. После преживя катарзис и стана заместник-министър в две различни министерства в две правителства на Бойко Борисов. Защото е от личния управленски резерв на вицепремиера Томислав Дончев - този, за когото не се знае какво работи.

Наскоро Деница Сачева стана министър на труда и социалните грижи. Христо Грозев се върна в България. Министерството й е от т.н.ресурсни, с десетки милиони за обществени поръчки.

Краят остава за вас.

   Други статии от този авторКоментари