Актуално
Работила съм в системата на БАБХ до 2012г. и знаете ли на какви унижения бяхме подлагани? Работих тогава за 700 лв, като вземах около 650 чисто, седалището ми на работа беше в Бургас, а района, който обслужвахме с колегата - Созопол.
ПИСМА ДО КАРБОВСКИ: БАБХ и униженията в системата

Лентата | 22/01/2020

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Автор: Валя Бойчева

Уважаеми г-н Карбовски, уважавам Ви, като журналист, защото се стремите да казвате истината, но за някои неща пишете и не сте много информиран.

Имам предвид статията за новите автомобили на БАБХ, които да се предоставят и до Областните дирекции по безопасност на храните.Работила съм в системата на БАБХ до 2012г. и знаете ли на какви унижения бяхме подлагани?
Работих тогава за 700 лв, като вземах около 650 чисто, седалището ми на работа беше в Бургас, а района, който обслужвахме с колегата - Созопол.

През летния сезон трябваше да регистрираме най-малко 10 обекта за търговия с храни на ден, т.е да ги посетим и да регистрираме или издадем предписание, ако не отговарят на нормативната изисквания.
Не ни даваха карти за пътуване,служебните автомобили бяха 3 и можеше да ги ползваме не повече от 2 пъти в месеца. Не ни плащаха и билетите, а хората са подали заявление - искаха да работят през сезона и знаете ли какво се прави?

Взмеш заявлението на един търговец и се обаждаш по телефона да дойде да ни вземе от Бургас, за да му регистрираш обекта, след това от Созопол обратно молиш друг гражданин, подал заявление да те върне в Бургас.

Как да откажеш или глобиш, като си зависим, държавата не ти осигурява транспорт и условия за работа. Или трбяваше от 650 лв. да си купим за 150 лв. (тогава беше толкова) карта за пътуване?!

А, как щях да си платя битовите сметки тогава, то и без това пак не стигаха парите...

   Други статии от този авторКоментари