Перник протестира в София срещу водната криза (видео)

Перник протестира в София срещу водната криза (видео)
25-01-2020г.
15
Гост-автор

Източник: glasove.com

Жителите на Перник пренесоха протеста си срещу водната криза под прозорците на правителството. Митингът в София вече започна. Хората изразяват недоволството си от безхаберието на властта, което доведе до тежката ситуация в града. "Сега" излъчва директно протеста, който е под наслов "Сурва от Перник!". Нашата камера е на площада между БНБ и бившия партиен дом, където вече има много хора. Чуват се скандирания и освирквания, възгласи "Искаме вода" и "Мафия". Има и кукери с маски и чанове, които "гонят злото". Много участници в протеста развяват националния трибагреник. Минути след 12.00 ч. Инициативният комитет "Спаси Перник" поведе множеството към сградата на Министерския съвет.

Протестиращите настояват за съдебен процес срещу хората, довели до водния геноцид в града, за подмяна и реконструкция на ВиК мрежата в общината, за бързо довършване на водопровода София-Перник, оставка на министър Петя Аврамова, за използване на язовир "Долна Диканя" и  др.

 

"Разчитаме на подкрепата и човещината на софиянци", каза преди дни Камелия Радева от инициативния комитет "Спаси Перник" в "Тук и сега със Светла Петрова". “Напрежението в Перник расте. До 10 или 20 дни водата ще спре напълно. За изграждането на новия водопровод от Мало Бучино до Перник, за който все още само се говори, са нужни 45 дни. Нищо смислено не сме чули от два месеца, въпреки че бием камбаната от началото на водния режим”, допълни тя.

 

“Загубата на доверие е огромна. От самото начало на кризата виждаме мерки, които са хаотични и истерични. Не смятаме, че се вземат най-добрите решения. Перничани не вярват, че хората, които ги докараха до тази криза, са в състояние да ги изкарат сега. Трябва да се реже до здраво място!", заяви Радева.

 

Протестните действия са законна гражданска реакция срещу очевидна безстопанственост, безотговорност и некомпетентност на всички нива на държавно управление, заявиха и от Сдружение „Дишай, Перник“. 

 

 

 

{BANNER_ID-4}
 
 
 
{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.