СМЕСЕН MAGAZINE
Избухването на заболяване, подобно на пневмония, започнало в град Ухан, постави здравните власти в голяма степен на опасност в Китай и по света. Смята се, че новият коронавирус - наречен 2019-nCoV - произхожда от хранителния пазар на централния китайски мегаполис и оттогава е заразил хиляди души.
Карта  на огнището на коронавируса в Китай

Гост-автор | 26/01/2020

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

 

Източник: bloomberg.com

Избухването на заболяване, подобно на пневмония, започнало в град Ухан, постави здравните власти в голяма степен на опасност в Китай и по света. Смята се, че новият коронавирус - наречен 2019-nCoV - произхожда от хранителния пазар на централния китайски мегаполис и оттогава е заразил хиляди души.

Китай за първи път съобщи за вируса на 30 декември. Повечето от смъртните случаи са били в провинцията Хубей, където Ухан е столица.  На Лунната Нова година на 25 януари - често наричана най-голямата годишна миграция на хората в света - китайските власти ограничиха някои пътувания, за да се опитат да спрат разпространението на болестта.

В Ухан градският транспорт е спрян, спират се влаковете и полетите от града. Хората са инструктирани да напускат само по съществени причини. Подобни ограничения за пътуване бяха обявени в поне 11 други китайски градове, където са засегнати над 40 милиона души.

 

 



 
 
 


 



Други статии от този автор



Коментари