Актуално
България продължава да е депо за резервни органи, като сънародниците ни продават части от себе си за дребни пари, нужни за прехраната им или за да покрият някой дълг. Тази равносметка е показателна за това как се е променило качеството на живот у нас и дали се е подобрило наистина, както твърдят официалните власти.
България продължава да е депо за резервни органи (ВИДЕО)

Гост-автор | 13/02/2020

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Автор: Миролюба Бенатова

 

Българи зареждат с органи нелегална клиника за трансплантации в Истанбул. Оказва се, че десетки българи от Шумен и селата, са продали по един свой бъбрек срещу 2000 долара.

Богати израелци купуват органите за много повече. Сделките се маскират с фалшиви декларации за доброволно дарителство. Това разследване е излъчено през 2005-а година, а звучи като новината, оповестена вчера.

15 години по-късно отново е разкрита схема за продажба на органи. България продължава да е депо за резервни органи, като сънародниците ни продават части от себе си за дребни пари, нужни за прехраната им или за да покрият някой дълг.

Тази равносметка е показателна за това как се е променило качеството на живот у нас и дали се е подобрило наистина, както твърдят официалните власти.

  

  Други статии от този авторКоментари