Борисов обвини президента за "испанската публикация" (ВИДЕО)

Борисов обвини президента за
21-02-2020г.
16
Гост-автор

Премиерът Бойко Борисов индиректно обвини президента Румен Радев за публикацията в испанския вестник "Ел периодико", в която се твърди, че Каталуния разследва дали е свързан с пране на пари.

В изявление пред българските медии в Брюксел, където е за форума ва Европейския съвет, Борисов видя руска връзка в публикацията, като каза, че се хванал на бас на по няколко рубли с колеги за това.

"Беше подготвено, знаехме го, чакахме го, пикът трябваше да бъде в сряда, но нещо се обърка", заяви пред журналистите Борисов. Той бе категоричен, че нито една испанска служба не го е търсила във връзка с публикацията в "Ел периодико". Пред медиите Борисов посочи като източник на сведенията "моя съсед по месторабота" и "неговото шествие", без да спомене директно името на Румен Радев.

Бойко Борисов припомни, че същите неща, които са описани от каталунското издание, са разказвани по време на кампанията на БСП за евроизборите.

"Децата на разузнавачите от ГРУ ги говореха тези неща", каза Бойко Борисов. А на въпрос на журналистите кого визира, ги посъветва да си направят разследване.

 "Един месец това се говори в България и те загубиха евроизборите", продължи министър-председателят. И изтъкна, че "точно сега излезе, когато се борим за Северозападна България", имайки предвид споровете в Брюксел по бюджета на ЕС до 2027 г.

 Запитан дали познава хората от публикацията, Борисов каза, че познава Иван Саздов - бил шеф на комсомола в Банкя, когато бил ученик.

"Аз ги разбирам ченгеджийските номера, трябваше всеки ден да излиза по нещо, но нещо се обърка", обясни на медиите Борисов.

 Запитан дали ще говори със своя испански колега Педро Сансес по темата, премиерът заяви, че не счита, че трябва да разговаря по тема, "която е направена да му се цапа името".

 Припомни и, че е носител на Червения кръст на испанската полиция. И посъветва журналистте от "Ел периодико" да го добавят в публикацията си.

 Припомняме, че днес испанският El Periodico излезе с публикация, в която името на българския премиер Бойко Борисов е замесено в разследване на пране на пари.

 Материалът в испанското издание се цитира и от ТАСС. Руската агенция разказва какво пише в испанското издание, но подчертава, че те са не могли да потвърдят информацията, публикувана  El Periodico. 

 Тяхната информация е озаглавена: "Средствата за масова информация: В Испания разследват връзка на премиера на България за възможно пране на пари".

 "В полицията на Каталония не можаха да пътвърдят информацията, публикувана в El Periodico пред кореспондента на ТАСС", пише агенцията.

Източник: glasove.com

 

 

{BANNER_ID-4}

 

 

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.