Актуално
Според проучване на WIN / Gallup International от 2015 г. и докладвано от Якуб Мариан, холандците са европейските граждани, които най-малко си мият ръцете автоматично след като отидат до тоалетната. Изследването твърди, че само 50 процента от хората в Нидерландия мият ръцете си със сапун и вода след използване на тоалетната в сравнение с 96 процента от хората в Босна и Херцеговина.
Къде в Европа си мият ръцете след тоалетна? (КАРТА)

Лентата | 02/03/2020

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Европа се подготвя за голямо разпространение на коронавируса, след като няколко страни съобщиха за първите си случаи.
Австрия, Хърватия, Гърция и Швейцария съобщават за нови случаи, свързани с хора, пътували до Италия след бум на инфекциите в северната част на тази страна.
Тъй като превантивните мерки срещу коронавируса са в разгара си,  има смисъл да си зададем един от основните хигиенни въпрос: колко е вероятно хората да мият ръцете си?

По време на нощна разходка из различни градове в много части на Европа се забелязва, че е сравнително обичайно явление да видите хора, излизащи от тоалетните, без да си мият ръцете.
Според проучване на WIN / Gallup International от 2015 г. и докладвано от Якуб Мариан, холандците са европейските граждани, които най-малко си мият ръцете автоматично след като отидат до тоалетната.
Изследването твърди, че само 50 процента от хората в Нидерландия мият ръцете си със сапун и вода след използване на тоалетната в сравнение с 96 процента от хората в Босна и Херцеговина.

 Източник: statista.com  Други статии от този авторКоментари