"Целенсочена и организирана провокация"

06-03-2020г.
32
Гост-автор

 

Автор: Иван Бакалов, ФБ

Медицински сестри наистина мизерстват, а в Правителствена болница има и такива с 4000 лв. заплата.

Според шефа на НСО бунтът на мед.-сестрите е:
"Терористичен акт или нещо такова."

А според гербаджийката депутатка Дариткова е "Целенсочена и организирана провокация."

Понеже съм лежал в "Пирогов", където работи сестрата излязла на перваза, и имам преки впечатления, нека да кажа - да вършиш тая работа там и за 2000 лева заплата е унижение.

Добра-лоша, това е болница с огромно натоварване, а заплащането е мизерно. Както е мизерно впрочем на сестрите из повечето болници в България, с изключение на частните (макар че и там не навсякъде е добре).

Впрочем, грешка. Има една болница, където не е така.
Това е правителствена болница "Лозенец". Готвех публикация за там, но ще го кажа в аванс:

В правителствена болница има мед.сестри със заплата от 4000 лева. И същевременно там има някои доктори с по 900 лв. заплата.

Какви са тия високоплатени сестри?

Те са за ВИП-пациентите, в тях попиват всички тайни за това кой министър е предозирал със стимуланти и др. субстанции и го спасяват там посран. И тези високоплатени сестри обгрижват такива и тичат около леглата им непрекъснато.

Впрочем и сестрите в "Пирогов" тичат около много повече пациенти. И не са най-любезните сестри, като високоплатените в Правителствена. Но за тия пари в "Пирогов" простосмъртните това могат да очакват.

Редно е обаче тези простосмъртни гласоподаватели да прекратят на избори това безобразие с Правителствена болница. Това помпане на държавен ресурс за височайши задници. Като искат специално отношение - да си плащат допълнителни застраховки и да ходят в частни болници.

А сега държавни и общински болници в мизерия, сестрите се бунтуват, а една високопоставена болница поддържа специален персонал. Който да се грижи специално само за пациентите от властта, за които смятат сестрите за терористки и провокаторки.

 

 

{BANNER_ID-4}

 

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.