Булгария Лимитид (с капитал 5 стотинки)

Булгария Лимитид (с капитал 5 стотинки)
06-03-2020г.
40
Николай Фенерски
Как да изпълнят исканията на сестрите, като това означава да преразгледат цялата си концепция? Тоест, да раздадат на бедните натрупаните си милиарди и да отидат в манастири, за да се молят за спасението на душите си. Нищо друго няма да помогне. Невъзможно е да направят здравеопазване и образование нормални и в служба на хората, защото, първо – не им е позволено, второ – не ги устройва, трето – не могат да си го представят.
Обяснявам отзад напред – не могат да си го представят, защото нямат толкова ум, а да не говорим за морал, сърце, емпатия. Пружинките в главите им са скъсани и те не могат да си представят, че Системата е действала някога и може да действа на различен принцип от търговския. Не ги устройва, щото са свикнали на лапачката, навързали са се като чирва, дължат си услуги, акат си в гащите взаимно и са изконсумирали за лично удоволствие и частна полза твърде големи парчета, изпозадавили са се, преяли са, не върви сега изведнъж да спрат, нелогично е и не им харесва идеята.
Но най-важното, на тях не им е позволено да изпълнят искането да преустроят тези две важни части от държавността ни – здравето и знанието. Болницата и училището. И си личи, че не им е позволено по цялата тенденциозност през последните трийсет години. На тях им беше заповядано да организират двете институции по този мръсен и долен начин.
Пазарният принцип е обяснен от философи като Маркс. Той няма място в такива важни органи от тялото на държавата ни. Пазарният принцип, приложен в образование и здравеопазване, е злокачествен тумор, който води до тяхната смърт. Аз самият имам действащо еоод. Капиталът му е 5 хиляди лева. Ако фирмата ми фалира, ще съм длъжен само в рамките на това ограничение на капитала. Когато България фалира, а това ще стане в обозримо бъдеще, „Бойко и ко“ няма да носят никаква отговорност, няма да платят на никого нищо и ще отидат на топло при Галеви и Божков да си харчат кинтите.

 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.