Актуално
Аз самият имам действащо еоод. Капиталът му е 5 хиляди лева. Ако фирмата ми фалира, ще съм длъжен само в рамките на това ограничение на капитала. Когато България фалира, а това ще стане в обозримо бъдеще, „Бойко и ко“ няма да носят никаква отговорност, няма да платят на никого нищо и ще отидат на топло при Галеви и Божков да си харчат кинтите.
Булгария Лимитид (с капитал 5 стотинки)

Николай Фенерски | 06/03/2020

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Как да изпълнят исканията на сестрите, като това означава да преразгледат цялата си концепция? Тоест, да раздадат на бедните натрупаните си милиарди и да отидат в манастири, за да се молят за спасението на душите си. Нищо друго няма да помогне. Невъзможно е да направят здравеопазване и образование нормални и в служба на хората, защото, първо – не им е позволено, второ – не ги устройва, трето – не могат да си го представят.
Обяснявам отзад напред – не могат да си го представят, защото нямат толкова ум, а да не говорим за морал, сърце, емпатия. Пружинките в главите им са скъсани и те не могат да си представят, че Системата е действала някога и може да действа на различен принцип от търговския. Не ги устройва, щото са свикнали на лапачката, навързали са се като чирва, дължат си услуги, акат си в гащите взаимно и са изконсумирали за лично удоволствие и частна полза твърде големи парчета, изпозадавили са се, преяли са, не върви сега изведнъж да спрат, нелогично е и не им харесва идеята.
Но най-важното, на тях не им е позволено да изпълнят искането да преустроят тези две важни части от държавността ни – здравето и знанието. Болницата и училището. И си личи, че не им е позволено по цялата тенденциозност през последните трийсет години. На тях им беше заповядано да организират двете институции по този мръсен и долен начин.
Пазарният принцип е обяснен от философи като Маркс. Той няма място в такива важни органи от тялото на държавата ни. Пазарният принцип, приложен в образование и здравеопазване, е злокачествен тумор, който води до тяхната смърт. Аз самият имам действащо еоод. Капиталът му е 5 хиляди лева. Ако фирмата ми фалира, ще съм длъжен само в рамките на това ограничение на капитала. Когато България фалира, а това ще стане в обозримо бъдеще, „Бойко и ко“ няма да носят никаква отговорност, няма да платят на никого нищо и ще отидат на топло при Галеви и Божков да си харчат кинтите.

   Други статии от този авторКоментари