Актуално
В това чудесно историческо видео може да видите личните благодарности на всеки един към Харви. Човекът, който за ден беше смазан от същите тия хора, които през сълзи и с усмивки му благодарят трогателно от сцената...
Лицемерният Холивуд

Лентата | 10/03/2020

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Бог да благослови Харви Уайнстийн! Благодаря ти, Харви! Искам да спомена един специален човек, който вложи цялото си сърце...Харви Уайнстийн.

Хората в това видео (а и много други звезди на Холивуд) изградиха кариерите си, славата си, милионите си с помощта на продуцента Уайнстийн.
В това чудесно историческо видео може да видите личните благодарности на всеки един към Харви. Човекът, който за ден беше смазан от същите тия хора, които през сълзи и с усмивки му благодарят трогателно от сцената...
Няколко десетилетия холивудците се облагодетелстват от таланта и мащаба на Уайнстийн, за да го съсипят мигновено с нещо, наречено "ефектът Уайнстийн". Или иначе казано - ефектът се състои във внезапното обвинение на множество властни, богати и успели мъже в сексуални престъпления и посегателства...
Нещо като средновековното горене на вещици, ама сега е ред на белите успели мъже.
Ето имената на някои от засегнатите от ефекта Уайнстийн: Кевин Спейси, Дъстин Хофман, Бен Афлек...
Спейси го изрязаха от готов, заснет филм, само защото анонимни хора изскочиха с обвинения отпреди 30 години...
Три десетилетия  Холивуд си мълчи, жъне успехи, къпе се в лукс и суетата на известността, за да зачеркне любимия Харви от днес за  утре.
Съзирате фалш, двоен стандарт и подлост в това?
Прави сте. 

И обърнете внимание какво е продуцирал Уайнстийн за Холивуд: Влюбеният Шекспир, Добрият Уил Хънтинг, Джанго без окови, Убий Бил, Криминале, Гадни копилета, Война з а светлина, Властелинът на пръстените, Речта на краля, Малена, Английският пациент, Бандите на Ню Йорк, Авиаторът, Четецът, и още, и още оскарови произведения.
Но Холивуд осъди собственото си Божество да  бъде превърнато в чудовище.
Съдбата на Уайнстийн е също филмова, съдба на падението.
Днес той е осъден по няколко тежки обвинения и го очакват до 25 години затвор. Преди това е изхвърлен от собствената си компания, изключен от Американската и Британската академия, изоставен от втората си съпруга Джорджина Чапман. В края на 2019 г. беше осъден и да плати 25 милиона долара по колективния иск на 30 жени - актриси и бивши служителки в неговата компания.
Сега се чака само конкретното време, което Харви ще прекара в  затвора, но преди да мислим за живота му там, си спомнете отново и отново това видео. 
Само така може да с е разбере как благодарността се превръща в убийство.

 

 

   Други статии от този авторКоментари