Лицемерният Холивуд

Лицемерният Холивуд
10-03-2020г.
20
Лентата
Бог да благослови Харви Уайнстийн! Благодаря ти, Харви! Искам да спомена един специален човек, който вложи цялото си сърце...Харви Уайнстийн.

Хората в това видео (а и много други звезди на Холивуд) изградиха кариерите си, славата си, милионите си с помощта на продуцента Уайнстийн.
В това чудесно историческо видео може да видите личните благодарности на всеки един към Харви. Човекът, който за ден беше смазан от същите тия хора, които през сълзи и с усмивки му благодарят трогателно от сцената...
Няколко десетилетия холивудците се облагодетелстват от таланта и мащаба на Уайнстийн, за да го съсипят мигновено с нещо, наречено "ефектът Уайнстийн". Или иначе казано - ефектът се състои във внезапното обвинение на множество властни, богати и успели мъже в сексуални престъпления и посегателства...
Нещо като средновековното горене на вещици, ама сега е ред на белите успели мъже.
Ето имената на някои от засегнатите от ефекта Уайнстийн: Кевин Спейси, Дъстин Хофман, Бен Афлек...
Спейси го изрязаха от готов, заснет филм, само защото анонимни хора изскочиха с обвинения отпреди 30 години...
Три десетилетия  Холивуд си мълчи, жъне успехи, къпе се в лукс и суетата на известността, за да зачеркне любимия Харви от днес за  утре.
Съзирате фалш, двоен стандарт и подлост в това?
Прави сте. 

И обърнете внимание какво е продуцирал Уайнстийн за Холивуд: Влюбеният Шекспир, Добрият Уил Хънтинг, Джанго без окови, Убий Бил, Криминале, Гадни копилета, Война з а светлина, Властелинът на пръстените, Речта на краля, Малена, Английският пациент, Бандите на Ню Йорк, Авиаторът, Четецът, и още, и още оскарови произведения.
Но Холивуд осъди собственото си Божество да  бъде превърнато в чудовище.
Съдбата на Уайнстийн е също филмова, съдба на падението.
Днес той е осъден по няколко тежки обвинения и го очакват до 25 години затвор. Преди това е изхвърлен от собствената си компания, изключен от Американската и Британската академия, изоставен от втората си съпруга Джорджина Чапман. В края на 2019 г. беше осъден и да плати 25 милиона долара по колективния иск на 30 жени - актриси и бивши служителки в неговата компания.
Сега се чака само конкретното време, което Харви ще прекара в  затвора, но преди да мислим за живота му там, си спомнете отново и отново това видео. 
Само така може да с е разбере как благодарността се превръща в убийство.

 

 

 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.