Малта забранява полети до още четири европейски държави

Малта забранява полети до още четири европейски държави
11-03-2020г.
11
Лентата

Малта забранява полети до още четири европейски държави и налага 1000 евро глоба за тези, които пренебрегват карантината.
Малта забрани полетите до Германия, Швейцария, Франция и Испания с незабавно действие като предпазна мяркаа за предотвратяване на разпространението на коронавирус COVID-19.

„Ние следим внимателно развитието и стана ясно, че скоростта на предаване в тези четири страни нараства експоненциално“, заяви премиерът Робърт Абела. „Затова решихме да спрем полетите до тези четири страни “

Търговията няма да бъде повлияна в резултат на тези мерки и ще бъдат направени специални договорености за жителите на Малта да се върнат у дома.

Той каза, че от днес малтийците, които се връщат от тези четири страни, както и тези, които са се завърнали от Италия през последните две седмици, трябва да бъдат подложени на задължителна карантина в продължение на 14 дни и че тези, които не се подчиняват, ще бъдат подложени на глоба от 1000 евро. Той заяви още, че цялата карантина ще бъде приложена с редовни проверки на място.

Глобата ще важи за всяко нарушение, което означава, че ако бъдете хванати да нарушавате карантината 10 пъти за един ден, ще бъдете глобени общо 10 000 евро.

Източник: lovinmalta.com

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.