Софийската борба с коронавируса

Софийската борба с коронавируса
14-03-2020г.
37
Гост-автор

 

 

Автор: Петя Труева, ФБ

Из софийската борба с коронавируса - преживяванията по-долу на мой приятел, чиято съпруга е заболяла. Докато общественият фокус е изместен върху полицейската разправия с неспазващите правилата и кой колко тоалетна хартия е купил, какво се случва с хората със симптоми:

Ами, по стара българска рецепта се препращат от болница в болница под предлог “нямаме места” и никой не желае да поеме отговорност.  Хората се лутат безпомощни и болни и разпространяват вируса! И ако във всички тези болници няма места, колко ли са болните?

***

“И аз да се включа в темата с коронавируса от първо лице.
Ще опиша "адекватно"предприетите мерки от кризисния щаб в България.
Всички ме познават като отявлен противник на настоящето правителство, но в случая не искам постът ми да се приема като политически мотивиран.

Пиша от яд и безсилие.

Преди да опиша историята си, искам да подчертая, че нито аз, нито съпругата ми сме някакви хипохондрици,, или поддаващи се на паника хора. Никога през живота си не сме боледували тежко и слава Богу.

За какво става дума

Съпругата ми е болна. От миналата неделя е на антибиотици предписани от личния лекар. Симптомите са подобни на тези на корона вирус. За съжаление, състоянието на четвъртия ден се влоши. Личният лекар ни даде направление за вирусна пневмония и съмнение за корона вирус. Посъветва ни да отидем в спешен кабинет, тъй като беше след работно време.

И се започна...

Първата спирка беше Окръжна болница. Лекарят, които ни говореше от три метра разстояние, направо ни насочи към спешното отделение на ВМА.

Отидохме.

След 2 часа чакане ни се накараха, че не се занимават с подобни случаи, но все пак направиха кардиограма /нямам представа защо/ и ни казаха да отидем в инфекциозното отделение на следващия ден.

По пътя към вкъщи съпругата ми се задушаваше, стана и по-зле. Решихме да се обадим на 112, най-малкото да ми кажат къде да я закарам. Приеха позвъняването. Казаха ни да се прибираме вкъщи, а те ще изпратят екип.

Прибрахме се. След около два часа се обадиха и казаха, че случаят не е спешен, имат много адреси и не могат да ни посетят. Край на вчерашния ден.

Ден днешен.

Първо - към инфекциозното отделение на ВМА.
На бариерата служителка любезно ни обясни, че не може да ни допусне до сградата. Няма места. Нареждането било да изпращат пациентите в "Пирогов".

Отидохме.

Също много любезно ни обясниха, че не правят тестове за коронавирус, Да пробваме в Александровска болница. Същият отговор.
Направихме опит и в Инфекциозна болница.

Накрая стигнахме до Втора Градска болница.

На стълбите пред входа лекар ни обясни, че нямат места... Жена ми се разплака. Съжалиха я и и подариха една безплатна маска.

Прибрахме се вкъщи.

Не знаем дали е коронавирус.

Гледаме телевизия. Генералът твърди, че всичко е под контрол.
Вярвам му безрезервно.”

***

Към 14.03.2020 г. 11 ч. е взета кръвна проба на жената в лаборатория "Рамос" и резултатът се очаква вечерта на същия ден. Междувременно нека не оставаме безучастни!

 

 

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-4}

 

 

{BANNER_ID-3}

 

 

 

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.