ОЩЕ ЕДНО ДЕТЕ

ОЩЕ ЕДНО ДЕТЕ
14-03-2020г.
49
Мартин Карбовски
 
Дали политиците могат да заглушат всички други теми, заради темата с вируса? От всички нас зависи.
Съобщаваме ви с радост, че съдът върна и второто дете на Екатерина от Балша.
След като преди два месеца съдът върна голямото момиче Цвети, дъщеря на Екатерина, сега върна и едно от взетите й внучета. Остава третото взето дете - последното внуче.
И именно в това е беумието на институциите, взимащи и връщащи деца, разбиващи животи и харчещи грешни пари. Ако има условия да се гледа едно дете, две деца (върнатите) защо да не се върне веднага и третото дете?
Отговорът е безумен. Защото неговата съдба се гледа в отделно дело. За всяко взето ваше дете ще трябва да водите отделно дело, с отделни харчове за такси и адвокати. Абсолютно безумие.
От септември 2019 година до днес следим съдбата на Екатерина и трите й деца. Съдът опроверга социалните, явно ще върнат всички деца. Но Екатерина загуби работата си, съня си, мира си, похарчи ужасно много пари, което от зоната на бедност я вкара в зоната на просията.
Никой не повдига въпроса - кой ще се извини на Екатерина за грешката на АСП "Възраждане"? Кой ще й върне парите и времето?
И най-страшният въпрос - ако нямате пари - ще успеете ли да върнете децата си?! Отговорът клони към негативен. Вече имаме случаи на вдовици от малцинствата, с повече деца, които загубиха челядта си. Ако ги нямаше медиите и ако нямаше добронамерени адвокати - с Екатерина щеше да се случи същото. Мислете му.
Покрай последните събития всички забравиха за закона за СУ. А това е страшно. Ето ви пример за какво ще се ползва извънредното положение. Пазете се.

 ***

Снимка: Чавдар Жиров

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.