ПИСМА ДО КАРБОВСКИ: Разказват първите жертви - засегнати от COVID 19

ПИСМА ДО КАРБОВСКИ: Разказват първите жертви - засегнати от COVID 19
21-03-2020г.
88
Лентата
Автор: Петя Севова
Здравейте, г-н Карбовски!
Позволявам си да Ви безпокоя след години следване на творчеството Ви като един от най-верните последователи.
Четях статиите Ви навсякъде, където публикувате, гледах документалистиката Ви, изстрадвах емигрантската епопея в пътеписите Ви от първо лице. Не заради интересното и нестандартното перо /което само по себе си е уникално/, а най-вече заради Дон Кихотовските идеи, заложени вътре.
Не свършиха тези вятърни мелници за жалост.
Слава Богу, все още Ви има и на база факта, който вчера постнахте, че Ви атакуват легиони неграмотни фенове да им станете Уратор, днес си позволявам и аз един път в общия ни живот като публицист-зрител, да Ви обезпокоя. Говоря от името на първите жертви засегнати от COVID 19 индиректно.
Проблемът не е мой личен само, а на една група болни, изтеглили късата клечка да се разболеят от автоимунни заболявания като ревматоиден артрит и лупус.
Ние бяхме /и все още сме/ една неглижирана група от болни, на които се изписваше лекарството Плакенил, което не се произвежда вече в България.
Успявахме по сложния начин чрез лечебен туризъм да го намираме с изписаната ни българска рецепта/ то е с рецепта/ от всички околни нам държави.
След медийните публикации обаче, където всеки хипохондрик на тема корона вирус, бе осведомен, че с генеричната съставка хлороквинов фосфат в това лекарство си купуват панацея, то надеждата за нас умря. Гърция, Турция /аз лично говорих с аптеки и хора от тези държави,/ вероятно Румъния и Сърбия предприемат същата практика - Плакенил се изписва само на граждани на съответната държава от 16.03.2020та с рецепта от техен лекар, нашите рецепти на латински не важат вече.
Всички здрави хипохондрици от България, които успяха да купят по 20 и повече кутии накуп, отрязаха възможността да се снабдим ние, които имаме ежедневна текуща нужда от него. Това лекарство се превърна в най-търсения артикул.
Още повече след щастливото избавление на Домусчиев, който се провикна от екрана като Ричард Трети - Заменям царство за кон и още на следващия ден управляващите взеха решение то да бъде доставяно в болниците в борбата с корона вируса. Само за тях.
А първите жертви всъщност падаме ние - обречените и без друго болни.
Усилията на нашата пациентска организация това лекарство да бъде внасяно, произвеждано и тн, остават нечути от миналата година. Над 4000 души са болните от лупус, РА, склеродермия и още кръстосани форми, които живеем благодарение на него, но за нас никъде никой не отрони и дума, след гръмките обещания, че Плакенил/Резохин/ пак ще има в България.
Моля ви, дайте трибуна и на нашия проблем!
Дайте ни поне пет минути ефирна гласност, защото въпреки петицията, която внасяме, въпреки усилията на председателката ни Боряна Ботева, ние сме невидими.

***

Страницата ни: ТУК

 

 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.