15-минутен тест за коронавирус

15-минутен тест за коронавирус
23-03-2020г.
28
Гост-автор

Производителят на текстилни и химически продукти, Kurabo Industries Ltd., заяви в четвъртък, че от следващата седмица ще започне продажба на тестови комплекти, разработени от китайска фирма, които могат да открият коронавируса в рамките на 15 минути.

Очаква се новият тест да намали времето и разходите, в сравнение с теста за полимеразна верижна реакция (PCR), който в момента се използва за откриване на заболяването, причиняващо пневмония. PCR тестването отнема от четири до шест часа след вземането на проба от гърлото на пациента.

Тестът на Kurabo ще отнема само 15 минути и ще показва червена линия върху тест лентата, след като кръвната проба от пациент със симптоми се смеси с индикатора на лентата. Червената линия ще показва наличието на вирусни антитела в кръвта. 

Комплектът е разработен от бизнес партньора на компанията в Китай и вече се използва в китайските болници.

Kurabo планира да продаде комплектите на изследователски институции. Един комплект, който може да тества 10 проби, е на стойност ¥25 000, без данък.

Той ще бъде на пазара от понеделник и за разлика от настоящите PCR тестове, той ще е ефективен и при пациенти с ранен стадий на заболяването.

Префектурата Канагава и подкрепеният от правителството изследователски институт Рикен заявиха наскоро, че съвместно са разработили метод за тестване, който може да определи дали човек е заразен, в рамките на 30 минути.

Източник: japantimes.co.jp

 

 

 

 

{BANNER_ID-4}

 

 

 

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.