Закъсняваме

Закъсняваме
23-03-2020г.
8
Гост-автор

 

 

Автор: Георги Кадиев, ФБ

 

Мисля, че правителството трябва да се похвали за добрите здравни мерки, които взе. Спокойно можехме да сме на мястото на Италия или Великобритания.
И мисля, че трябва да бъде уволнено заради пълната липса на икономически мерки. Които, също като здравните, трябва да се взимат в началото, не когато фирмите са предали Богу дух.

Вече написах какво се случва с безработицата в Израел. Вчера президентът на американска банка каза, че може да се стигне до 50% спад на БВП и 30% безработица в САЩ за периода на карантината.
Ето това прави липсата на мерки. Това ще се случи и у нас.

Вижте германците. Днес правителството ще одобри нов бюджет със 156 млрд. евро допълнителни разходи, ще стартира 400 млрд. евро фонд за изкупуване на акции в закъсали стратегически предприятия и ще суспендира частта от конституцията им, която ограничава нивата на държавен дълг.

Нашият Закон за извънредно положение се занимава с какво ли не - армията, изтичането на срокове на личните карти, спекулата, пребиваването на чужденци у нас, но не и с икономически мерки. Единствената такава засега е "олигарсите да си продадат мерцедесите".
Закъсняваме.

 

 

 

 

{BANNER_ID-4}

 

 

 

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.