Актуално
Всички приказки за освобождаване на спирт и маски от държавния резерв се оказаха лъжа. Очевидно в ДР няма нито предпазни облекла, нито каквото и да е, което да помогне на лекарите. Кой ще поеме отговорността за неадекватното състояние на Държавния резерв? Кой ще поеме отговорност за незащитените лекари, сестри и фармацевти? Кой ще отговори - защо за 7 дни извънредно положение поне на лекарите не се осигуриха предпазни средства?
"СПИРТ, МАСКИ И ДЕЗИНФЕКТАНТИ НЯМА"

Гост-автор | 24/03/2020

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

 

 

Автор: Ивайло Мирчев, ФБ

 

Месец от началото на кризата "Коронавирус", седмица от началото на извънредното положение, управляващите не могат да осигурят спирт и маски дори за лекарите в болниците.

Лекари, сестри, фармацевти и здравни работници напускат, защото не може да бъде гарантирана елементарната им сигурност с маска, а прокуратурата ги сплашва, че говорят.
Всички споделят, че сами осигуряват защитното си облекло "с връзки" през фирми доставчици.

Капачки за Бъдеще са стартирали кампания за събиране на дарения за предпазване на медицинския персонал, а в аптеките продължават да стоят надписите "СПИРТ, МАСКИ и ДЕЗИНФЕКТАНТИ НЯМА" (снимката е от голяма верига аптеки, направена днес).

Всички приказки за освобождаване на спирт и маски от държавния резерв се оказаха лъжа. Очевидно в ДР няма нито предпазни облекла, нито каквото и да е, което да помогне на лекарите.

Кой ще поеме отговорността за неадекватното състояние на Държавния резерв?
Кой ще поеме отговорност за незащитените лекари, сестри и фармацевти?
Кой ще отговори - защо за 7 дни извънредно положение поне на лекарите не се осигуриха предпазни средства?
Кой ще спре неадекватната прокуратура, която оказва натиск и сплашва лекарите да не говорят за проблемите с липсата на защитни средства?

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

  Други статии от този авторКоментари