Вирусът не поваля само възрастни хора

Вирусът не поваля само възрастни хора
25-03-2020г.
26
Гост-автор

 

 

 

Автор: Владина Цекова, ФБ

 

Чух се с моята приятелка от Милано - Дариана Куманова току що. Основното ново, което чух е, че в момента само в Бергамо има 1800 заразени млади хора на 30, 30 и няколко години.

"Знайте, че не е истина, че вирусът поваля само възрастни хора. Младите трябва да бъдат изключително отговорни към ситуацията и да спазват стриктно указанията на властите и щаба. Непременно им кажи това. Не подценавайте бедата. Говорих с моя ученичка и с нейната майка по телефона. Цялото им семейство са с корона вирус. Майката минава през ада. Каза, че болките са нетърпими и въобще не е вярно, че това е най-обикновен грип. Това беше основната заблуда в Италия и затова ни връхлетя тази напаст. Много ми е мъчно, че хората умират в страшни мъки, сами, без да се сбогуват с близките си, умират в болки под шума на респираторния апарат. Не ги погребват веднага, защото няма как. В момента има починали болни в една катедрала в изчакване да бъдат кремирани или погребани. Няма как да стигат болниците за броя болни, нито лекарите, нито медицинските сестри. Починаха 500 лекари, а 3500 са заразени. Но всички до един от работещите медицински лица са всеотдайно на първа линия. Вижда се намаляване на заразените, но дълго ще има да се съживяваме от това нещастие, което сполетя Италия. Моля ви, спазвайте указанията. Изолацията на всеки е най-добрата защита. Всяко събиране на хората на едно място носи огромен риск за всеки. Младите това не разбраха, пренебрегнаха го и затова сега и те пострадаха от вируса. Пазете се. Ние сме добре и седим вкъщи."

Край на разговора с Дари. Споделям с тъга, но и с надежда повече приятели да прочетат какво каза Дариана за отговорността и дисциплината. Моята дума в тази ситуация е Адаптация без мрънкане. Бъдете здрави.

 

 

 

 

{BANNER_ID-4}

 

 

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.