Актуално
От 25 март важи нова декларация, която вече е публикувана от МВР във формат docx и може да се запълва в текстообработваща програма. Съгласно новите правила органите на реда вече ще събират и проверяват декларациите, така че отпечатайте си достатъчно бройки ако планирате да пътувате по неотложни причини.
ДЕКЛАРАЦИЯТА ЗА ИЗЛИЗАНЕ НАВЪН

Гост-автор | 25/03/2020

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Българските “декларации за излизане навън”, задължителни за преминаване през КПП на областните градове в условията на епидемия, се оказаха много по-сложни за запълване от аналогичните италиански, немски и френски декларации.

Декларацията от сайта на МВР съдържа 45 полета и не може да се запълва на компютър в безплатната програма Adobe Acrobat Reader или друга безплатна програма с подобни функции. За сравнение френската аналогична декларация (виж тук) съдържа 6 полета, които може да се запълват машинно. Италианската е малко по-сложна с 11 полета, но също е машинно обработваема (виж тук).

Биволъ модифицира декларацията от сайта на МВР, за да можете да я попълните на компютър и да я разпечатате, преди да я подпишете. Това удобство печели време, но препоръчваме да попълните декларацията няколко пъти ръкописно, за да упражните калиграфските си умения.

Разбира се, най-добре е да си останете у дома ако нямате наложително излизане и изобщо да не използвате декларацията.

 От 25 март важи нова декларация, която вече е публикувана от МВР във формат docx и може да се запълва в текстообработваща програма.

Свалете декларацията тук.

Съгласно новите правила органите на реда вече  ще събират и проверяват декларациите, така че отпечатайте си достатъчно бройки ако планирате да пътувате по неотложни причини.

 

Източник: bivol.bg

 

 

 

  

 

  

 

 

 Други статии от този авторКоментари