Трябват здрави нерви, за да запазим нормалност

Трябват здрави нерви, за да запазим нормалност
03-04-2020г.
42
Гост-автор

Автор: Иван Бакалов

 

Учудващо е с този вирус колко разнопосочни сигнали и препоръки дават експертите.
Включително елементарни – маските предпазват, маските не предпазват.
Заразата се предава по въздушнокапков път, заразата не се предава по въздуха. Иди, че обяснявай.

Вирусът е опасен, вирусът не е по-различен от сезонен грип; от него в Италия на практика са умрели само трима души, другите си умират и така и така…; Вижте статистика за умрелите, не са повече от други години…

Бързите тестове са неточни, бързите тестове са точни, в други страни с тях правят скрининг на населението и ограничават заразата.

Специално в България хаосът се задава и от т. нар. щаб, който обърква допълнително. Издават заповеди, на другия ден ги отменят. Побъркаха хората.

Генералът-комикс каза, че грипът тип Б бил по-опасен от коронавируса, след две седмици каза, че коронавирусът е най-страшната епидемия в историята.

Цирковете на здравен министър и премиер съвсем да не ги броим.
Трябват здрави нерви да запази човек нормалност в такава ситуация.
...

Да почнем от най-простото – маските предпазват, коя повече, коя по-малко. Но гарантирано е по-добре, отколкото без маска, стига да не я пипаш и бърникаш постоянно или да си бършеш очилата с нея като генерал Мутафчийски.

И здрав човек трябва да носи маска, и за да се пази, и за успокоение на останалите, а и не знае от кой момент ще стане вирусоносител.
Дистанцията от метър и половина минимум предпазва, често миене на ръцете предпазва, дезинфекция и седене вкъщи предпазват. ..
...

Първата мисъл на разумния човек, който мисли за бъдещето си, е на следващите избори кого ще избере да смени тази здравна система и това очевидно порочно управление.

 

 

 

 

{BANNER_ID-4}

 

 

 

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.