Моята история със С.Г. Груп

Моята история със С.Г. Груп
08-04-2020г.
75
Венци Мицов

Преди време си бях закупил телефон на лизинг.
Естествено, без да мисля особено, че може би ще се окаже, че не мога да го изплатя.
В един момент така и стана - останах без доходи и спрях да плащам вноските по лизинга.

Мина месец, минаха два и явно някой ме е дал на колекторска фирма, защото един ден се обади господин с гробовен глас и каза:

"Здравейте, господин Мицов! От колекторска фирма С.Г. Груп съм, господин Мицов! Дължите 380 лева господин Мицов! Нещата са сериозни, господин Мицов! Как ще я караме сега, господин Мицов?"

Звучеше толкова комично в опита си да бъде зловещ, че аз си рекох - сега е момента!

"Ох, господине, много ми е притеснено, господине! Нещо страшно ли ще се случи, господине? Аз съжалявам, господине! Аз ще направя каквото мога, господине!" - рекох аз.

"Кога, господин Мицов? Колко, господин Мицов? Къде, господин Мицов? Как, господин Мицов?" - дочух в отговор.

"Ох, ами аз такова, аз чакам да взема сега едни малко пари и ще ви внеса веднага! Веднага ще внеса колкото мога! Не мога много. Но мога. И трябва!" - рекох с още по-тревожен глас.

И се започна. Толкова забавно ми беше, че внасях постоянно, но малки суми.

А няколко дни след това получавах ново обаждане. И всеки път още по-минорен тон, още по-гробовно-апокалиптични послания.

Продължихме нашата телефонна любов около година. Аз внасях по малко пари, а колекторът все звънеше и беше все по - зловещ с всяко свое обаждане.

Честно казано, когато изплатих тия 380 лева, дори изпаднах в някакъв стокхолмски синдром и бая се зачудих дали да не взема нещо дребно на лизинг и после да не го платя веднага, за да продължим да комуникираме със служителя с гробовния глас.

Сега се чудя след като на С.Г. Груп им отпуснаха държавен заем в размер на 75 милиона, дали да не им набарам телефоните и да започна да им звъня всеки ден и да им говоря така:

"Господине! Взехте 75 милиона кредит, господине! Защо по време на криза, господине? Не ви ли е кофти, господине? Кога ще ги върнете, господите? Как, господине? Къде, господине?"

Това е моята история със С.Г. Груп.

И на финала мога да направя следното обобщение.

Знам защо им се отпуска точно в момента тоя заем на колекторите.
Той им се отпуска, за да имат повече капацитет да събират парите, които ще дължим покрай безлихвените кредити, които държавата великодушно ни отпуска по време на криза.

"Ядохте ли в кризата с държавен кредит, господине? Пихте ли с държавен заем, господине? Кога ще го върнете, господине? Къде, господине? Как, господине?"...

 

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-4}

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.