Спрете да третирате читателите си като олигофрени

Спрете да третирате читателите си като олигофрени
09-04-2020г.
13
Ирини Зикидис

Новините за безредиците и палежите, свързани с мрежите от пето поколение, окупират първите страници на британските медии от няколко седмици.

Днес чета в BBC, че телекомуникационните оператори са направили безпрецедентно обръщение към британците, апелирайки да се спре изгарянето на кулите с клетки за 5G.

Прави ми впечатление как се отразяват такива новини тук и във Великобритания, и не мога да не забележа грубата подмяна и елементаризиране на проблема. В местните медии най-често се говори, че "много българи вярват в абсурдната теза, че 5G вълните пренасят коронавируса", което наистина звучи глупаво и абсурдно.

В британските медии се говори, че "немалко британци вярват, че 5G радиовълните намаляват имунитета на хората, в следствие на което те са много по-податливи на онкологични и други заболявания" и се дава думата на учени, което е доста по-различно.

Едно е да иронизираш читателите, че някой им пуска коронавирус и сифилис по мрежата, друго да коментираш дали радиочестотата на новата технология, пренасяща данни с огромна скорост, може да отслаби имунитета им. Едно е да третираш проблема на елементарно ниво, друго е да си направиш труда да го разшифроваш и да организираш публичен дебат по темата.

Работа на учените е да успокоят хората, че няма никаква връзка между наличието на 5G мрежи в Ухан и Ломбардия, и опостушителния удар на коронавируса в тези региони.

А на мен просто ми се иска медиите в България да си вършат по-качествено работата и да спрат да третират читателите си като олигофрени, както и да бълват олигофрении заради качеството на произвежданите от тях новини. Защото процесът е двупосочен.

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-4}

 

 

 

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.