Актуално
Вече и в България се прави драйв ин тест за коронавирус. Това означава, че човек може да се тества дали носи вируса - без да слиза от колата си.
Драйв ин тест за COVID 19 - вече и в България! (ВИДЕО)

Лентата | 10/04/2020

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Вече и в България се прави драйв ин тест за коронавирус. Това означава, че човек може да се тества дали носи вируса - без да слиза от колата си.

Иновативната услуга се предлага от клиника "Света Мария Магдалена" (зад двора на ИСУЛ). Изследването е от типа - бърз тест, кръвно и дава резултати един час, след като се направи. Специалистите посочват, че точността на този тест е между 93 и 95 %.
Тестът трае не повече от половин минута - просто отивате с колата си на място, през прозореца, без никакъв пряк контакт, лаборант-специалист с предпазни мерки ви взима кръв през прозореца на колата и след час вече знаете две неща - дали в момента сте носител на вируса и дали в тялото ви има антитела, ако вече сте прекарали инфекцията.
Цената на теста е 33 лева. Мястото се намира на ул. Бяло море 25, влиза се откъм Сточна гара.
Във видеото ще видите репортаж на екипа на Lentata.com, който отиде да провери какво представлява драйв ин теста и как се случва процеса на тестване.
Действително - цялата процедура отне общо 3 минути - с влизането на колата в двора, взимането на кръв и получаването на номерче, с което да проверите резултата си онлайн.

КАК СЕ ПРАВИ ДРАЙВ ИН ТЕСТ ЗА КОРОНАВИРУС:

 

 Други статии от този авторКоментари