Щетите, които либералната политическа коректност нанася

Щетите, които либералната политическа коректност нанася
02-05-2020г.
39
Ирини Зикидис

Имах наблюдения от либералните академични среди на запад, няколко години преди формирането на българския либерален елит. По онова време всички 'куул' студенти задължително бяха широкоскроени поддръжници на политическата коректност, мултикултурализма, интеграцията, глобализма, крайния феминизъм, миграцията, атеизма и безкрайната толерантност към всичко, което боде окото и дращи сърцето.

Аз мигах на парцали и се чудех как така след рухването на социализма, той се оказа дълбоко вкоренен сред западната академична младеж, но по онова време още не бях чувала за Маркузе и въобще не подозирах, че троцкизмът е новото верую.

Естествено, подхлъзнах се моментално - толкова беше яко и модерно да си фен на някаква смътна и готина идеология, която ще спаси света от мракобесие и мизерия, сипвайки с черпака щедри порции политическа коректност и приказки за справедливост. Да, ама после започнах да се дразня.

Първият сблъсък беше между отричането на националната гордост и собствения ми патриотизъм. Аз съм възпитавана като бясна родолюбка, за мой късмет - двойна. Когато стана ясно, че не бива да се гордея ни с България, ни с Гърция, ентусиазмът ми се спаружи като препикано мушкато. Когато стана ясно, че трябва да се срамувам от белия цвят на кожата си, хлъцна и припадна. Когато стана ясно, че трябва да се боря срещу мъжете, които са насилници в едно патриархално общество, се гътна съвсем.

Може да се каже, че видях с очите си какви щети нанася либералната политическа коректност, легендирайки токсичната си идеология. Общо взето, бързо разбрах, че под отличното образование и завидна професионална реализация на либералите, се крие отчайваща тъпота.

Ето ви един пресен пример - д-р Emily Cousens, преподавател в Оксфорд по "джендър стъдис" и права на жените, публикува статия, в която казва, че не би искала Оксфордският университет да открие ваксина срещу Ковид-19. Как така - ще изхълцате от изумление вие. Ами така.

"Ако университетът, който съм завършила, и в който преподавам, открие първи ваксина срещу вируса, се притеснявам, че това ще бъде използвано за постигане на политически и патриотични цели и доказателство за британската изключителност. Великобритания ще стане спасителят на света."

Британската рекация - уважаваната дама е наречена "тъпа крава".

Линк към статията.

 

 

 

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-4}

 

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.