Управляващи без кураж?!

Управляващи без кураж?!
12-05-2020г.
40
Ирини Зикидис

Ако има нещо, което е в състояние да ми вдигне кръвното за няма и секунда и да ме шибне фронтално в челото, това е фразата "България е малка държава и външната й политика трябва да зависи от проевропейската и пронатовската й ориентация".

Ма как ще е малка бе, България е по-голяма от Дания, Финландия, Норвегия, Словакия и още куп държави.Само мозъкът, самочувствието и куражът на управляващите я, са малки.

Помня огромното си разочарование, когато гласувах преди години за Реформаторски блок, а седмици след това написах писмо на лидера му, че познанията му за геополитическите процеси са с площта на стара петолевка, а представата му за външната политика на България се изчерпва с "ми да видим какво ще кажат новите господари".

Ако останеш на милостта на господарите, били те от Изток или от Запад, най-много да те почешат зад ушите и да ти позволят да играеш ролята на циганина на Източна Европа, на когото милостиво разрешват да работи по полетата на богатата Западна Европа, щото "бежанците" отказват да се занимават с черна работа. Или да организира конференции на "умерената опозиция" от радикални ислямисти в Правец, на които даже мутрите им не показаха по телевизиите, щото, как да покажеш брадати камилари, които крещят Аллах Акбар.

И как ми се иска, докато съм жива, да чуя български политик, който има куража да каже "ЩЕ ПРАВЯ ТОВА, КОЕТО Е В НАЦИОНАЛНИЯ ИНТЕРЕС НА БЪЛГАРИЯ".

Гърция - член на Европейски Съюз и Нато - е на път да възстанови дипломатическите си отношения със Сирия. Дреме му на бай грък на дзадзикито какво мислят Големите. Той си гони националния интерес до дупка и това е.

 

 

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-4}

 

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.