Тотална цензура

Тотална цензура
12-05-2020г.
48
Ирини Зикидис

Преди седмица Фейсбук официално обяви кои са първите 20 души, които ще влязат в неговия "supreme court", контролиращ съдържанието в платформата. Според Марк Цукърбърг, тази комисия ще действа "независимо и обективно" и ще определя политиката на допустимо съдържание в социалната медия.

Отвъд красивото обяснение, на всички ни е ясно, че иде реч за тотална цензура, която слага край на святата демократична идея за "свобода на словото". Това първо. Второ, нека сега видим едно любопитно име сред членовете на комисията.

Tawakkol Karman. Симпатична забрадена дама от Йемен, Нобелов лауреат и политически активист. Дотук добре. Само дето дамата е член на Мюсюлмански братя, което тя не крие и пропагандира редовно през профила си.

Няколко думи за Мюсюлмански братя. Няма да ви отегчавам със сложни извори, затова нека видим какво пише в българската и световна Уикипедия:

"Мюсюлмански Братя е най-старата и най-голямата ислямска политическа организация в световен мащаб. Основана е през 1928 г. от Хасан ал-Банна в Египет, а лозунгът й е „Ислямът е решението”. Статутът на организацията е полулегален навсякъде, а тя се финансира от изключително богати членове от целия свят, а едно от най-любопитните имена сред спонсорите, е това на Джордж Сорос. Към днешна дата организацията се е накичила с призиви за „толерантност, мир и любов”, но зад лустросана фасада реалността е друга. Движението е забранено в редица страни и обявено за терористична организация. Лозунгът на „Мюсюлманско братство“ е „Ислямът е решението“ не е променян от самото създаване на организацията, като е добавено мотото „Аллах е нашата цел, Коранът е нашата конституция, Пророкът е нашият лидер, Дхижадът е нашият път и смъртта в името на Аллах е нашата цел!“.

Яко, нали? Айде да ви кажа още нещо, свързано с Мюсюлмански братя и Сирия. През 1982 Хафез ал Асад, бащата на Башар ал Асад, дави в кръв въстание на Мюсюлмански братя, които обявяват тотален джихад на сирийското правителство от джамиите в Хама. Дни по-късно старият Асад вкарва армията си в града, където избива над 25 000 братя и техни симпатизанти, а няколко хиляди хвърля в затвора.

Защо? Защото Мюсюлмански братя имат проблем с това Сирия да е светска държава, в която се празнуват всички християнски празници. Това поставя началото на огромната вражда между клана Асад и ислямистите. През 2011 година, вече при младия Асад, избухват бунтовете в Сирия, като част от „Арабската пролет”. В западния свят тези бунтове се представят като „бунтове на демократрично настроени араби срещу тиранията на Асад”, и със сигурност, сред участниците е имало и такива. В огромната си част обаче демократично настроените сирийци бързо и безмилостно са претопени в огромната маса ислямистки групировки, свързани с Мюсюлмански братя или Ал Кайда (генезисът на Ислямска държава започва от структурите на ал Кайда в Ирак), които последните 8 години воюват на терен. Айде пак да си говорим за лошия Асад, който воюва с хора, чието кредо е "Смъртта в името на Аллах е нашата цел".

Хайде да си поговорим и за една дама, гордо направила знака на Мюсюлмански братя пред Айфеловата кула в люлката на европейската цивилизация - християнски Париж, която безкомпромисно ще ликвидира статусите и профилите на такива като мен, защото не се вписват в нейния изкълчен и лъжовен мейнстрийм.

Хайде да си поговорим за неща като Истина и Справедливост, чиито останки погребваме днес. Искате ли?

 

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-4}

 

 

 

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.