Актуално
Путин в Русия разреши електронното гласуване. В България на референдум през 2015 г. близо 2 000 000 българи подкрепиха въвеждането на гласуване през интернет. През 2019 г. Бойко Борисов отмени окончателно въвеждането на електронно гласуване в България, уплашен, че няма да може да контролира гласуващите през интернет (особено българите в чужбина). Резултатът през 2020 г.: България е на нивото от 2015 г., с тонове похабени усилия на граждани - без никакви наченки на изпълнение волята на близо 2 000 000 българи. Русия... Русия тества и бързо въвежда упражняване на вот през интернет.
Има смисъл от електронното гласуване

Гост-автор | 24/05/2020

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

 

 

Автор: Ивайло Мирчев, ФБ

 

 

Путин в Русия разреши електронното гласуване. В България на референдум през 2015 г. близо 2 000 000 българи подкрепиха въвеждането на гласуване през интернет.

"Гласувай без граници" заедно с експертите на МС (сега всички заедно в "Да, България") убедихме депутатите (голяма мъка) и най-вече премиера, че има смисъл от въвеждането му в България.

През 2016 г. НС гласува въвеждане на електронно гласуване в България от 2019 г. За 3 г. нито ЦИК, нито останалите държавни институции си мръднаха пръста, за да подготвят старта на този процес, въпреки че за това бе осигурено дори европейско финансиране.

През 2019 г. Бойко Борисов отмени окончателно въвеждането на електронно гласуване в България, уплашен, че няма да може да контролира гласуващите през интернет (особено българите в чужбина).

Резултатът през 2020 г.: България е на нивото от 2015 г., с тонове похабени усилия на граждани - без никакви наченки на изпълнение волята на близо 2 000 000 българи. Русия... Русия тества и бързо въвежда упражняване на вот през интернет.

Най-силният аргумент човек да се превърне от граждански активист в политик е бездействието на тези, които ни управляват повече от десетилетие - имитация на реформи, масово купуване на гласове, пълно контролиране на изборния процес, тонове изборни фалшификации.

Има и нещо хубаво в резултат на мръсните политически игри на ГЕРБ и партньори - хората, които изнесоха кампанията в референдума през 2015 г., експертите в МС, IT ентусиастите, които поставиха това за своя цел вече сме... политици. И вярваме, че накрая ще постигнем една от целите, заради които започна всичко това.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Други статии от този авторКоментари