Актуално
Можеш да пиеш таблетки, да правиш операции, да ходиш на психолог, но дадения ти при раждането пол няма да се промени от това. Той ще бъде само осакатен, какъвто ще бъде и народът, повярвал на тази идиотщина. „Грозното убива“, казваше Достоевски. Но в дадения случай вярващите в промяната на пола атеисти ще ги убие и елементарната антинаучност на такава промяна. И това ще бъдат не „Тъмните векове“, не Средновековието, а това, което сега пропагандират аморалните и неграмотни идеолози на джендърното многообразие.
Ще спре ли Желязната завеса трансджендърите?

Гост-автор | 25/05/2020

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

 

 

Източник: glasove.com

 

 

Европа ще се докара до нова желязна завеса между Изтока и Запада и то не в резултат на коронавируса. Има неща, които са по-силни и по-страшни за европейското единство.

В ЕС стигнаха до заключението, че „това решение връща Унгария назад в Средновековието“. Какво толкова направиха в Будапеща и какво беше това решение, което предизвика гнева на прогресивното човечество? Нали съвсем неотдавна наругаха унгарските власти за приетия закон, даващ на правителството на Виктор Орбан извънредни пълномощия за времето, докато действа режимът за извънредно положение, въведен за борба с пандемията.

Унгария трябва да бъде изпратена в политическа карантина! Не, трябва въобще да бъде изключена от Европейския съюз! Имаше много крясъци, но Орбан и без това го ругаят през всичките десет години от неговото премиерство и като цяло за всичко, което прави. За Конституцията, за унгарските закони, противоречащи на европейските, за контрола над съда и пресата, за отказа му да приема имигранти и за отстояването на християнските ценности.

 

Унгария се държи предизвикателно, като отхвърля практически всички нови общоевропейски ценности. Но въпреки това, продължава да получава от ЕС повече, отколкото внася. В Будапеща разбират, че никой няма да изключи страната от ЕС, да не говорим за това, че Орбан има подкрепата и на мнозинството унгарци. Естествено, има и агресивна опозиция, на чиито изявления приглася „международната общност“. В унгарското подразделение на организацията "Амнести интернешънъл" нарекоха „Средновековие“ приетите във вторник от унгарския парламент поправки в законодателството, съгласно които гражданите на страната не могат да променят пола си. Разбира се, операциите по смяна на пола и ред други дивотии не са забранени в страната, но в документите, в графата „пол“, от тук нататък ще се пише „пол при раждане“. И тогава няма да бъде възможно полът да бъде променен, даже със заклинанието „мамо, роди ме обратно“.

 

Нарушава ли това правата на трансджендърите и други лица, които са решили, че те по-добре от Господ (или природата, ако са уволнили Господа) знаят какъв пол са в действителност! Изглежда като че ли в документален план нарушава и то само поради факта, че джендърите не могат да получат желания от тях документ, с желания от тях пол, но, както специално уточни унгарското правителство, „регистрацията на биологичния пол на детето в свидетелството за раждане „не влияе на правото на мъжа или жената свободно да изразяват и практикуват своята идентичност в зависимост от собствените си желания“.

Нещо повече, в Унгария има немалък брой трансджендъри и въобще представители на ЛГБТ общността, но никой не наднича в леглата им, нито пък на някой му пука как ще се наричат. Властта обаче е длъжна да се занимава с реалностите. Действително сега настояват само за свобода на избор на един от двата пола, но по-нататък ще стане още по-весело, както вече се практикува в някои от водещите американски щати. Ще започнат да отстояват своите права за избор на един седемдесетте, измислени в университетите „джендъри“. И какво ще прави тогава държавата? Ваша работа, ако искате, определяйте се както решите, даже и като хобити, това е ваше право, само че държавата отказва да играе с вас на тази игра. И абсолютното мнозинство унгарци подкрепят Орбан в това отношение.

 

Маджарите, които пристигнаха последни в Европа, не биха се запазили във враждебното обкръжение от чужди на тях етноси, ако не бяха държали на своята национална и религиозна идентичност. Така че сега те отново отстояват своето право на живот и желаят да съхранят унгарската народност и през следващите хиляда години. А заплахи има достатъчно. На първо място, това е падането на раждаемостта, която вече над 20 години е по-ниска от смъртността. Разбира се, те биха могли да решат този проблем по европейски. Например, да си внесат имигранти, защото при тях раждаемостта е много по-висока. Но вместо това, странният Орбан задейства програмата „Семейството преди всичко“, в която са предвидени привилегии за многодетните семейства и за всички, които искат да раждат повече унгарци. А що се отнася до имигрантите, той не желае да ги приема, поради което получи още една „черна“ точка от ЕС. А това, че с всички сили защитава традициите, вярата и ценностите на Унгария, се приема като удивителна наглост от съвременна Европа. Унгария даже наскоро се отказа от участие в Евровизия, без да даде някакво официално обяснение, но неофициално се коментира, че това е по повод драстичния ЛГБТ облик на конкурса. И нещо повече, какъв ужас, унгарците да вземат да запишат в Конституцията си, че бракът е съюз между мъж и жена!

 

Ясно е, че няма как европейските либерали да оставят на спокойствие Унгария, просто така. Все пак тя е член на ЕС и със своя пример разлага другите страни в Евросъюза. Например, италианците, поляците и словаците с техния католицизъм или православните гърци и българи с тяхното православие. При това мнозинството от тези народи са разположени в Източна Европа, тоест от едната страна на бившата Желязна завеса. А защо в бившата?

На проведения неотдавна общоевропейски конгрес на ЛГБТ беше приета резолюция, която констатира, че нова Желязна завеса вече е разделила Европа. Причината е, че 30 години след падането на комунизма, в източната част на континента се е зародила хомофобия, джендърна ненавист и дискриминация. Разбира се, всичко това е обяснено с наследството от стария режим, при който хората дълго време са живели в тоталитарни държави и затова се оказват толкова изостанали в развитието си ксенофоби.

 

Да се спори с прогресивните европейци е безполезно, както е безполезно и да им се напомня, че разликите между Източна и Западна Европа имат хилядолетна история. По-добре е да защитаваш своите традиции и своя народ, а не да спориш. Нека джендърите да си живеят в своя въображаем свят. Свят, който е без бъдеще, защото не възпроизвежда потомство. При това, не е необходимо да бъдеш унгарец-католик или православен руснак, за да разбереш нещо съвсем просто, че не е възможно да промениш пола си.

Можеш да пиеш таблетки, да правиш операции, да ходиш на психолог, но дадения ти при раждането пол няма да се промени от това. Той ще бъде само осакатен, какъвто ще бъде и народът, повярвал на тази идиотщина. „Грозното убива“, казваше Достоевски. Но в дадения случай вярващите в промяната на пола атеисти ще ги убие и елементарната антинаучност на такава промяна. И това ще бъдат не „Тъмните векове“, не Средновековието, а това, което сега пропагандират аморалните и неграмотни идеолози на джендърното многообразие.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Други статии от този авторКоментари