Отец Иван: Каляската ми е подарък, да се возят децата

Отец Иван: Каляската ми е подарък, да се возят децата
26-05-2020г.
59
Лентата
Тази седмица в редакцията ни пристигна сигнал - снимка на каляска, в която според очевидци се вози отец Иван из село Якимово, където се намира една част от неговия приют.
Показахме ви снимките и попитахме - имате ли още информация по случая, какво знаете и има ли нещо съмнително във возещия се отец в каляска.

В резултат на нашата публикация, днес отец Иван се свърза с екипа ни, за да ни обясни - каляската е подарена на отец Иван в знак на благодарност от мъж на име Валентин. Вальо и жена му вече 10 години правят опити да имат деца, но безуспешно. И решили да направят хубав жест - подарили каляската на отеца с молба той да се моли пред Бог за тях да им се случи чудото на раждането - разказва свещеникът.
Отец Иван отхвърли тезата, че е купувал каляската, както твърдяха източниците ни и разказа още, че в момента се грижи за 240 човека - 75 от тях ученици, около 35 човека възрастни и всички други малки деца.
 По думите на отец Иван, през последните години той е събирал пари и купувал евтини, изоставени къщи в село Якомово (110 на брой), където е настанил нуждаещи се.
В момента, отец Иван не смогва да плаща тока, има над 11 000 лева неплатени сметки и се опасява, че след края на корона кризата, токът на всичко ще бъде спрян.

Ако вярвате на отеца и каузата му и ви интересува как да му помогнете - свържете се с него.

Ние му желаем успех и ще продължим да проверяваме какво се случва с  него, с децата и всичко наред ли е - тъй като не можем да си затваряме очите, когато хората ни пишат оплаквания или разказват съмнителни неща.

Екипът на lentata.com ви приканва - всеки, който иска да разкаже своята история или да ни даде нова информация по случая, нека ни пише.

Очаквайте подробности.
{BANNER_ID-4}
 
{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.