Повод за оптимизъм

Повод за оптимизъм
26-05-2020г.
18
Гост-автор

 

Автор: Светослав Терзийски, ФБ

 

Напоследък доста хора се оплакват от изчезването на нови и нови животински видове. Те се оплакват от това в почивките между други, по- сериозни оплаквания, като дископатия, политика или културата на българина.

И понеже аз не мога да ги утеша, че последните три ще се подобрят, то смело мога да кажа, че - слушайте… въпреки че наистина доста животински видове изчезват, то в същото време се появяват някои нови.

Нов вид? Да!

Наблюдавам неговото зараждане от едно десетилетие, но едва в последните дни на изолация и размисъл откритието ми придоби очертания. Новото животно се нарича tiganita feminista, но това е гръцкото научно наименование. На български значи кифла-феминистка. Или феминизираща се кифла.

Появата на този нов вид, колкото и да изглежда парадоксална, всъщност е логична.
Да решим, че кифлата е женски индивид, който се опитва да продаде подкрасените си вторични полови белези срещу облаги като черпене, внимание, храна и развеждане. Но също така и по-едри добиви като автомобил, жилище или брачен съюз с подходящ самец.

Но какво става с напоследък с нашето упадащо общество. Подходящите самци изчезнаха, изчезнаха дори посредствените говеда. Глобализацията, фейсбука , Гешев и накрая короната напълно унищожи породата на самците. Кифлата отива в житейската джунгла на лов за животно, което вече не съществува. И се връща от там обидена. И понеже е кифла (понеже е проста) или е проста (понеже е кифла), но нека не се объркваме де, в края на краищата кифлата е много ядосана на света.

На този етап кифлата все още е неосъзната като феминистка. За да стане такава, тя трябва да се радикализира и да стигне до идеята да си отмъсти на света за стореното зло. Но как да мъстиш точно на света. От къде да го праснеш.

Виж, много по логично е да мъстиш на мъжете, на онези тестостеронови мачовци, които са заграбили всичките права за себе си и които се мислят за голяма работа. И които не седяха на бара ,когато тя се появи и не бяха с разкопчана риза със запретнати ръкави и не пиеха уиски с премрежен поглед и не хвърлиха ключовете от поршето на шофьора да им го докара и да отворят вратата с небрежен жест и да потеглят с нея към залеза тяхната кожа…Под ножа!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-4}

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.