КЛАСАЦИЯ

КЛАСАЦИЯ
29-05-2020г.
33
Мартин Карбовски

НИКОЙ НЕ ПРАВИ ТАКАВА КЛАСАЦИЯ, напротив - всяко подреждане на хората по планетата днес е по красота, по пари, по власт! Дори понякога и по ум. Понеже човек живее като риба в басейн с огледални стени и навсякъде вижда само себе си, то понякога не ви ли се струва, че вие, да, точно вие, оглавявате тази класация? Не, това не е класа­цията, която си мислите! Вие не сте толкова нещастни (но може би ще бъдете, спокойно)!

Това не е просто Класацията на прецаканите от живота! Не, приятели мои, това е класация за тези, чиято действителност е прецакана непоправимо, от самото начало, от атомите, от светаята светих на Същината! Това е непоправимо сряза­ната Тъкан на Случките! Това е истинска класация, която не те реабилитира постмортем. Не, не те реабилитира, а те прави нещастен и малък приживе и завинаги. Освен това те прави и неизвестен. Иначе в класацията на „прецаканите просто от живота всеки нещастен художник би могъл да участва, а после да се окаже, че бил гениален, че бил без ухо, че бил скъп на всички ни. Глупости!

Не, дами и господа! Не, момчета и момичета! Класацията на прецаканите от действителността показва самата действителност. Тя е много по-важна от обектите на действител­ността. Много по-важна от резултатите.

Класацията на най-прецаканите от Действителността! Това е единствената класация, където всеки може да бъде на върха! Това е вашият ежедневен начин да се чувствате живи! Да се оплаквате! Да искате още! Да обвинявате Другите! Да обвинявате... боговете?!! Това е Класацията. Няма по истин­ска от нея. Тя е за всички. Отгоре на всичко: не можете да не участвате. Хахахаха.

Ще се видим. След рекламите.

Топ файф на нашата класация днес:

Неразведен баща трябва да признае за свои още две деца, освен своето, и да им плаща издръжката. Хахахаха.

 

Топ фоур на нашата класация днес:

Мъж е пребит от любовника на жена си. После я чука пред него и двамата (жената и любовникът) тръгват на море със спестяванията на пребития. Хахахаха.

Топ три на нашата класация днес:

Едно пиянде от Балканите се удавя в собственото си повръщано. Нямаше да класираме този изрод при нас, но в същото време братът на този човек, също много пиян, успява да се удави в 10-сантиметрова локва по пътя за вкъщи. Локвата е измерена точно! Много хора виждат в това пръста на съдбата, но не! Това е просто... Класацията-а-а-а-а!

Топ туу на нашата класация днес:

Олеле, боже - това е истински случай на африканско класиране! Не е за вярване! Млад африканец изкарвал хляба си, като гьлтал живи разни гадинки - бръмбари, гущерчета, дори мишки и хлебарки. За по долар на парче ги гьлтал. Един ден се хванал с някакви туристи на бас, че за пет долара ще глътне жив хамелеон. О, не, не е трябвало да го прави! Защото гад­ната животинка, докато се задушавала в стомаха на негърчето, разкъсала с острите си нокти почти всички вътрешности на черното момче. И то умряло в нечовешки африкански мъки. Ха. Ха. Ха. Уау, усмихнете се. Все пак това е шоуто на най-прецаканите от действителността!

Продължаваме след малко. Идва

Топ Уан на Класацията.

Ето ни отново заедно, за да видите нещо забележително. Топ Уан в Класацията на прецаканите от действителността, истинското reality на неебаването, живата картинка на обречеността и вечното нещастие - Детето от Лом!

На трети август 1985 година някъде близо до българския град Лом (намиращ се по течението на великата река Дунав) от майката Тотка Маринова Първанова и баща Тодор Гора­нов Първанов се ражда дете шести номер - това е Горан То­доров Горанов. В неговата характеристика пише: от постъпването си в ОДЗ на 06.10.1988-ма не е потърсен от ро­дителите си.

Горанчо: Дали са ме в дом като съм бил на три години. Не са можели да ме гледат, защото междувременно отчасти родителите ми са имали по това време три деца. Аз, когато порастнах, отидох и ги търсих родителите си. На­мерих ги в едно село близо до Видин. Като ги питах защо са ме дали в дом, те ми казаха, че не са имали пари и не са можели да ме гледат. Казаха ми, че и сега не могат да ме гледат. Аз като ги питах защо точно мен са ме дали на дома, а не някое друго от десетте си деца - те ми казаха, че станало случайно...

ДАМИ И ГОСПОДА,

случайността в нашата класация е заблуда! Лъжат мръсните цигани - никога не се дава случайно едно дете в дом за сираци! Винаги има един субективен момент! Пие знаем кой е той, въпреки че не сме го заснели - малкият Горан е пла-чел твърде много и е ял още повече. В циганските семейства оцеляват така наречените „тихи бебета“. Те си траят и гладуват, без да умрат, докато не станат на цели пет години, за да тръгнат да си търсят храната сами. Представяте ли си - от шест деца, едно от шест - случайно попада в дома за сираци в Лом. О, има и още нещо! В класацията на най-прецаканите места във Вселената е самият Лом!

Единственото място във Вселената, прецакано повече от самия Лом, е домът за сираци в Лом!

 

Единственото място във Вселената, прецакано повече от самия Лом, е домът за сираци в Лом! Може би понякога се оплаквате от самота? О, вие още нищо не знаете! Понякога човек е толкова самотен, че няма къде да се изкъпе! Понякога човек почва да мирише от самота. И мирише лошо. Още по-лошо е, че този човек усеща, че мирише от самота, и се притеснява, че мирише от самота. Такъв беше и Горан, когато го срещнахме. Иначе на вид обик­новено момче, с опърпани дрехи, със случайни дрехи, които му стават някак си. Той, милият, се беше притеснил, че мирише, и се извини на няколко пъти, че нямал баня и нови дрехи. Ето това е самота, а не вашите любовни циврения, на­учете се.

 

ЧУДИТЕ СЕ КЪДЕ Е ПРЕЦАКАН ГОРАН?

Чудите се и това е правилното чудене - Горан още не е прецакан. Ще се видим след рекламите, за да разберете как действителността прави с Горан така, че той да се побърка. Прави го на луд. След малко!

В дома за сираци някъде в ломско едно дете попада като всички останали деца и трябва да хранено, обгрижвано, подсушавано, изпишквано, приспивано и въобще да се държиш по детски с него. Или по майчински. Не знаем дали има значе­ние, но ние имаме неговия акт за раждане номер 539, от 1985 година. Това бяха годините на перестройката. Горан е даден в дом в края на 1988. Малко преди Революцията, онази, ти­хата. Някак си там, дами и господа, се извършва едно нещо с Горанчо, тригодишния, който, виждате ли, едва ли би бил тол­кова важен, ако не беше променил гънките на действител­ността, един човек, който можеше, ако не да бъде Моцарт, то той можеше поне да се научи да пише.

някой

НЯКОЙ е прекрасна българска дума, която не означава нищо. Тя е смешна българска дума. НЯ е много истинска сричка - означава животински отказ. Ня, ня! А „кой“ е просто българска дума и е много важна, но НЯКОЙ е ужасна дума. НЯКОЙ е издал на тригодишния Горанчо Горанов цитирам:

МЕДИЦИНСКА ХАРАКТЕРИСТИКА

За постъпване в специално училище, в медико-педагогическо училище или в Дом за деца и юноши с тежки телесни и душевни недъзи.

Надолу: Този НЯКОЙ в точка б на медицинската характеристика (на каква възраст са се появили първите признаци на заболяването) е написал нещо друго: „изоставяне в умстве­ното развитие в ранно детство“. Ръкописно.

Точка бъ е началото на Голямото прецакване на Горанчо. Защото той, милият, тригодишният, не е знаел как този НЯКОЙ малко по-надолу ще му отреже главата. Или още по- лошо: ще го заключи в собствения му череп.

НАДОЛУ:

  1. Навици и поведение: б.о.
  2. Общо състояние: б.о.
  3. Неврологичен статус: б.о.

И точка „лигателни функции (парези и парализи и) - там нищо не пише.

  1. Говор: оформен
  2. Състояние на слуха: добро
  3. Състояние на зрението: добро
  4. Психичен статус: спокоен, добър, контактен, ориентиран, конкретно образно мислене
  5. Социална градимост: възможна под контрол
  6. Диагноза: лека олигофрения

Хахахаха. Нещо небрежно, нещо малко, нещо неясно и нещо, което случайно никога няма да ви заинтригува. А мо­жеше да ви се случи и на вас. НЯКОЙ Доктор е решил преди време, че малкият тъп Горан е много по-тъп, отколкото е наистина. Толкова му е било зле на Доктора, че е погледнал към тригодишното момче и е решил, че той е този НЯКОЙ, който РЕШАВА, ЧЕ Горанчо Е ОЛИГОФРЕН.

О, може би патетиката е излишна. И все пак. Горан можеше да стане поне един нелош цигански престъпник. Можеше да стане и повече. Но днес, днес, след 13 години точка тринадесета от медицинската характеристика е свършила своята работа, за да влезе бебето Горанчо в КЛАСАЦИЯТА:

  1. Детето е подходящо за:

обучаване в помощно училище.

ЕТО КАКВО, ЕТО КАКВО:

Едно абсолютно нормално страдащо човешко дете е пратено при лигавещите се, клатещите се, мучащите, смучещите, насиращите се, повредените човешки малки машинки. Е, ние, ще кажете, не можем да бъдем сигурни в това, дали наистина не е олигофрен. Но ние, ЕКИПЪТ НА КЛАСАЦИЯТА, решихме и този проблем.

Ивана Генова (психолог в психиатрична болница „Св. Иван Рилски“, Курило): Горан има коефициент на интелигентност 82, напълно нормален. Той има забавено разви­тие, защото не е учил, но в никакъв случай не е с диагноза - каквато и да е олигофрения.

Д-р Цвета Иванова: (психиатър в психиатрична болница „Св. Иван Рилски“, Курило): След направените тестове с Горан става ясно, че той го е закъсал. Някой преди време го е обявил за ненормално бебе и оттогава целият свят се отнася с него като такова. Това не е рядкост. Ние не можем да помогнем за промяна на статута му. Можем да бъдем вещи лица при една юридическа експертиза за про­мяна на тази идиотска диагноза.

И аз, Мартин Карбовски, имам доказателство, че Горан днес е нормален. Той краде. Съвсем хитро и по цигански краде, има проблеми с полицията и е толкова хитър, че често се позовава на „изостаналостта си“, за да се отърве при поредната си издънка. Абсолютно нормален човек.

Горан загуби с двете докторки по-горе цял един петък, за да може психотестовете да са реални, Горан има време, много време има всъщност. Той се е престарал на тези тестове и е бил силно притеснен какво ще излезе. Той не знае кой е Шекспир. Но Горан е нормален човек. Или поне е бил. Той е „успял“ да се научи да чете и пише. Той и досега праща писма до мен с обръщението „Кърбовски“. Той е идиот според мен. Социопат и олигофрен, непоправим олигофрен. Само че не се е родил такъв.

ТРЯБВА ЛИ ДА ИМАТЕ много развинтена фантазия, за да приемете Класацията? Трябва ли да ви убеждавам, че по критерия „прецаканост“ Горан просто няма с кого да се състезава на този свят? Трябва ли да спомена, че имаме тежки по­дозрения, че това не е единичен случай? Трябва ли да благодарите на татко и мама, че не са ви дали в Дом? И са внимавали някой тежко пиян Доктор по време на прехода да не напише диагноза, която да ви прати в най-глухия коловоз па живота? Не трябва. Това е просто още едно излишно циганско бебе. Горанчо е лайното на обществото. Ненужният екскремент, който не само бива изхвърлен, ами и надписан надлежно. На него пише „лайно“. По-надолу пише „отровно“, Горан не се казва Горан. Той се казва Говран Говранов, екскрементът на социото. На него са му отнети първите седем години. След това са му отнети вторите седем години. След това ще му от­немат и третите. Той е задраскан човек. Уф, че мирише-е-е!

ОСТАНЕТЕ С РЕКЛАМИТЕ

Видяхте ли рекламата на канцеларски материали? Има един канцеларски материал - нарича се коректор. Бяла лента с мъхав писец. Като натиснеш по напечатан текст с тази лента, и текстът остава нечетим под бялото. Това е станало с човечето, с малкото обществено лайно горанчо. Канцел, кан- цел, канцелария-а-а-а-а! Дайте кенсъл на туй човече, нещо ни ма кефи то!

ДНЕС ГОРАН е необратимо разсеян и несъсредоточен. Той пише писма и ги пише лошо. Той е останал с една особена животинска наивност към света и природата. Социален е тотално, когато стане дума за пари и ползи. Често няма какво да яде. Открил е старата си диагноза, докато е искал да продължи да учи след осми клас. Искал е да продължи да учи не защото е ученолюбив, а за да има къде да живее. Трябва да срещнете Горан. Той е общественото Маугли, което произвеждаме и наричаме народ.

Ето началото на едно писмо на Горан:

„защоли съдбата е толкова не благосклона защо ли на тоя свят трябва да подминаваме бедните хора с какво сапраз-лични от нас можеби, защото просят а не крадат светът може да бъде по - добър.

Оважайми господи реших дави подаря тези (но замен) картички не зная кога съ рождените ви дни и затова реших да ви ги поднеса днес. Надявам се да съ ви харесали защото са направени с много людбов.

От гоги за мария и кърбовски“

С това завършва днешната Класация на най-прецаканите от действителността. Топ уан в нея видяхте: Горанчо Горанов - излишното циганско бебе, изхвърлено извън ръба на социалното бунище. Аз съм Мартин Карбовски, ще се видим отново другия месец в Класацията-а-а-а-а-а! Довиждане.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-4}

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.