Черното е новото червено

Черното е новото червено
10-06-2020г.
31
Мартин Карбовски

Те са черни и се борят за един по-добър свят. Така правеха и червените.

Не ги наричайте черни, защото и тази дума ще бъде скоро забранена. Те са етнически леви. Левите са бедни, но са и бели, а и са синове на буржоазията като Енгелс. Те са либерали и прогресивисти. А всъщност са троцкисти. Но са и чернокожи. Един цвят има значение. Преди беше бял, сега ще е друг.

Изпитвате ли ужас като мен - наистина скоро думата ЧЕРНО ще е забранена. Или още по-лошо : ще е изписана на президиуми и рядко глупави лозунги. Но и от това има по-страшно.

Сега етнически левите черни трият историята. Бутат паметници. Пишат върху паметника на Чърчил, че бил расист. Махат филми, преправят Ана Каренина, Исус им се струва твърде рус и с особени сини очи. Тяхно е демографското право и новите им светци не са съвсем светци, както и нашите не бяха, но кой ли помни.

Заменя се планетата с налудничава изкуствена топка от идеи - примерно да няма полиция. Или полицията да няма права. Или да не упражнява легитимно насилие.

Палачинката на расизма се обърна откъм суровата си страна. Белите се извиняват. След тях ще се извинят Ксеркс, Тамерлан, Чингиз хан и Шака Зулу. Борбата е за квоти. Борбата е за равенство по нечии правила срещу логиката и статистиката. Най-лошата борба. Борба зловеща с ужасни резултати, в която живях.

Всичко това прилича на виц, от който не е смешно, защото зависи съдбата на децата - и черни, и бели. Виц като Прокрустово ложе.

Преди - белите загубиха от червените.

Сега - белите губят доброволно от черните. И тук няма нищо обидно в нито един цвят. Има ужас, че с идеологията за повече справедловост ще се извършат страшни за бъдещето на човечеството несправедливости. Така беше преди, сега пак ще стане така.

Само едно не възприема съзнанието ми - как така се случи, че пред великата дума Америка вече пише: Комунистическа Америка?

 

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-4}

 

 

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.