Актуално
Преподавателят от Калифорнийския университет в Лос Анджелис - професор Клайн, преподаващ счетоводство от 39 години, е отстранен от работа, след като отхвърлил молба да бъде снизходителен към чернокожите студенти в неговия курс. Всичко започва, когато група студенти, които не са чернокожи, изпращат имейл на Клайн с молба за отмяна на изпитите за чернокожи студенти. Професорът отвръща също с имейл: „Знаете ли имената на състудентите си, които са чернокожи? Как мога да ги идентифицирам, тъй като провеждаме само онлайн уроци? Има ли студенти, които може да са от смесени бракове, като наполовина са чернокожи и наполовина азиатци? Какво предлагате да направя по отношение на тях? Пълна отстъпка или само половината?“
Либерализмът и отровните му плодове

Ирини Зикидис | 14/06/2020

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Преподавателят от Калифорнийския университет в Лос Анджелис - професор Клайн, преподаващ счетоводство от 39 години, е отстранен от работа, след като отхвърлил молба да бъде снизходителен към чернокожите студенти в неговия курс, които били травмирани от смъртта на Джордж Флойд.

Всичко започва, когато група студенти, които не са чернокожи, и се описват като „съюзници“ на своите чернокожи връстници, изпращат имейл на Клайн с молба за отмяна на изпитите за чернокожи студенти.

Професорът отвръща също с имейл: „Знаете ли имената на състудентите си, които са чернокожи? Как мога да ги идентифицирам, тъй като провеждаме само онлайн уроци? Има ли студенти, които може да са от смесени бракове, като наполовина са чернокожи и наполовина азиатци? Какво предлагате да направя по отношение на тях? Пълна отстъпка или само половината?“ Професорът завършва отговора си с цитат от Мартин Лутър Кинг: „Хората не трябва да бъдат оценявани въз основа на „цвета на кожата им“.

Писмото на Клайн е препратено до декана на икономическия факултет, който порицава поведението му и го отстранява.

Така. Аз съм си скъсала задника да уча в този живот. Имам 3 висши и не се сещам нито веднъж да съм искала отмяна на изпит, защото съм силно травмирана. Вероятно преподавателите щяха да ми се изсмеят в лицето де. И щяха да са прави.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

  Други статии от този авторКоментари